Macron'dan Barış Pınarı açıklaması: Erdoğan ile görüşmeye karar verdik

Macron'dan Barış Pınarı açıklaması: Erdoğan ile görüşmeye karar verdik

Barış Pınarı Harekatı'na karşı olduğunu açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çekici hamle geldi. Macron "Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik" açıklaması yaptı. Macron ayrıca Suriye'de yaşananların NATO'nun ve Batılı ülkelerin hatalarının sonucu olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumu sona erdi. Toplantıya katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. 
 
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile birlikte gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdiklerini söyledi.
 
"SURİYE'DE YAŞANANLAR NATO İLE BATILI ÜLKELERİNİN HATASI"

Üç liderin Erdoğan ile Barış Pınarı Harekatı hakkında görüşme yapmayı planladıkları belirtildi.

Macron 'Erdoğan ile Aralık ayında Londra’da gerçekleşecek NATO zirvesinde görüşebileceğini' söyledi. Macron ayrıca Suriye'de yaşananların NATO'nun ve Batılı ülkelerin hatalarının sonucu olduğunu belirtti.
 
"TÜRKİYE'YE SİLAH İHRACATLARINI DURDURDUK"
 
AA'nın geçtiği habere göre de Macron, "Türkiye konusunda ortak bir karar aldık. Türkiye'ye silah ihracatlarını durdurduk. Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik. Muhtemelen Londra'da görüşeceğiz" diye konuştu.
 
Merkel de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ardından Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında, zirvede Türkiye ile ilgili uzun bir görüşme yapıldığını belirtti.

Türkiye ile çok yönlü ilişkilerin bulunduğunu yineleyen Merkel, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin de "Şimdi, ABD yönetimiyle birlikte dün verilen çatışmalara ara verilmesi kararının ihtilafın sonlandırılmasına yol açıp açmayacağına bakacağız. Bunu elbette arzu ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

"SURİYELİLERE YÖNELİK ÇALIŞMASI MÜKEMMEL"

Bununla birlikte zirvede, Akdeniz’in doğusunda göçten büyük ölçüde etkilenen ülkelere destek verilmesinin ifade edildiğini aktaran Merkel, "Buna, Türkiye’nin 3,6 milyon Suriyeliye yönelik yaptığı mükemmel çalışma da dahil." diye konuştu.

Bu konuda Almanya’nın tutumunun daha fazla mali destek verme yönünde olduğunu kaydeden Merkel, AB-Türkiye mutabakatının mülteciler göz önünde bulundurularak yapıldığını ve bu neden başka şeylerle ilişkilendirilmemesini istedi.

Suriye ile ilgili anayasa komitesi kurulması çalışmalarına da değinen Merkel, bu ülkede anayasa değişikliği ve anayasa reformu yapılmasına ilişkin siyasi çabaların bulunduğunu aktardı.

Anayasa komitesinin aslında çalışmalara başlayabileceğini vurgulayan Merkel, "Bu benim için asıl merkezi siyasi süreçtir." ifadesini kullandı.

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN