Macron'dan yangın açıklaması: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır tablo

Macron'dan yangın açıklaması: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır tablo

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke genelinde 116 bin hektarlık alanın kül olduğu yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, Fransa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır tabloyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Gironde bölgesinde tahliye edilenlerin sayısı 220 bine ulaştı.

Fransa’da etkisini sürdüren orman yangınlarının bilançosu ağırlaşırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İçişleri Bakanı Laurent Nunez, Bordeaux'da bulunan Gironde İtfaiye ve Kurtarma Operasyon Merkezi'ni (CODIS) ziyaret etti.

Bölgede 42 bin hektarlık alanda etkili olan söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Macron, yangın sezonunun başından bu yana görevleri sırasında yaşamını yitiren 3 itfaiye personelini anarak taziye dileklerini iletti.

"İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA EN AĞIR TABLO"

Ülke genelindeki yangınların boyutuna değinen Macron, aşırı sıcaklar, uzun süren kuraklık ve rüzgarın ormanlık alanlardaki riski artırdığını belirtti. Macron, durumun ciddiyetini şu sözlerle ifade etti:

"Eşi benzeri görülmemiş bir yangınla karşı karşıyayız. Şimdiye kadar kaydedilen en ciddi durumu yaşıyoruz. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır tablo ile karşı karşıyayız."

GİRONDE'DA 220 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yetkililerce paylaşılan güncel verilere göre, yıl başından bu yana ülke genelinde yaklaşık 116 bin hektarlık alan yangınlardan etkilendi. Yalnızca Gironde bölgesinde 22 Temmuz'dan itibaren tahliye edilenlerin sayısı 220 bine ulaştı.

İlk hasar tespit çalışmalarına göre bölgede 277 yapının zarar gördüğü veya yıkıldığı bildirildi. Siviller arasında can kaybı yaşanmazken, çok sayıda itfaiyeci müdahaleler sırasında yaralandı.

ULUSLARARASI DESTEK DEVREYE GİRDİ

Söndürme operasyonlarında 2 bin 500’ün üzerinde itfaiyeci, 1.500 asker, polis ve jandarma personeli ile 18 hava aracı görev alıyor.

Fransa’nın talebi doğrultusunda Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması devreye sokulurken, çeşitli Avrupa ülkelerinden sevk edilen uçak ve helikopterler de bölgedeki çalışmalara destek sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN