Melitopol’dan tahıl yüklü vagonlar yola çıktı: Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor

Melitopol’dan tahıl yüklü vagonlar yola çıktı: Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor

24 Şubat'tan bu yana Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Melitopol şehrinden tahıl yüklü ilk vagonların Kırım’a doğru yola çıktığı duyuruldu. Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada "Tahıl yüklü 11 vagonun Melitopol’den Kırım’a doğru yola çıktığını gurur ve sevinçle bildiririm. Yakın gelecekte bu teslimatların yüzlerce kat artacağı öngörülebilir. Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor. Tahıl yüklü trenlerin Kırım’dan geçerek, Orta Doğu’ya ulaşmalarını umuyoruz" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı, Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırma' bahanesiyle başlattığı işgal girişimi sonrasında Rusya'nın kontrolü altına giren Ukrayna’nın Zaporijya bölgesindeki Melitopol şehrinden tahıl yüklü ilk vagonların Kırım’a doğru yola çıktığı açıklandı.

Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Tahıl yüklü 11 vagonun Melitopol’den Kırım’a doğru yola çıktığını gurur ve sevinçle bildiririm. Yakın gelecekte bu teslimatların yüzlerce kat artacağı öngörülebilir” ifadelerine yer verildi.

Rus yetkili ayrıca “Türkiye ile ana sözleşmeler yapılıyor. Tahıl yüklü trenlerin Kırım’dan geçerek, Orta Doğu’ya ulaşmalarını umuyoruz” diye konuştu..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN