Rusya: Kırım'la Zaporojye arasında 8 yıl sonra ilk tren seferi sağlandı

Rusya: Kırım'la Zaporojye arasında 8 yıl sonra ilk tren seferi sağlandı

Kırım lideri Aksenov'un danışmanı, Kırım ile Ukrayna'daki Zaporojye bölgesi arasındaki demiryolunun ulaşımının 8 yıl sonra ilk kez sağlandığını bildirdi. İçerisinde tahıl dolu olduğu bildirilen trenin Kırım'a geldiği kaydedildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Moskova'ya bağlı güçlerin işgal ettikleri topraklardaki tahıllara el koyup sattığı yönünde iddialar dünya gündemine oturdu.

Tam bu günlerde Rus medyasının servis ettiği haber bu iddiaları daha da güçlü bir pozisyona getirdi.

Rusya, Ukrayna'nın Zaporojye bölgesiyle Rusya'nın Kırım eyaleti arasında sekiz yıl sonra ilk kez demiryolu ulaşımının sağlandığını duyurdu.

"TAHIL TRENİ KIRIM'A GELDİ"

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Kırım lideri Sergey Aksenov’un danışmanı Oleg Kryuçkov, Kırım ile Ukrayna’nın Zaporojye bölgesi arasında 8 yıl sonra ilk defa demiryolu ulaşımının sağlandığını belirtti.

Kryuçkov, “(Zaporojye bölgesinde yer alan) Melitopol’den yola çıkan tahıl treni Kırım’a geldi. (Rusya Savunma Bakanı Sergey) Şoygu dün, 6 demiryolu bağlantısının yeniden kurulduğunu söylemişti.

Tahıl treni bu bağlantılar üstünden yol aldı. Esasen, Kırım ile Karadeniz ve Azak Denizi’nin kuzeyi arasında demiryolu ulaşımının 8 yıl sonra yeniden kurulduğunu söylemek mümkün” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN