Nikahta akılalmaz olay! Neye uğradıklarını şaşırdılar

Avusturya'da yaşayan soy isimleri öğrenilemeyen Türk vatandaşı 27 yaşındaki Hamza ile Alman nişanlısı 40 yaşındaki Gundula'nın 13 Ocak'ta gerçekleşecek nikahları, iltica başvurusu kabul edilmeyen Hamza'nın Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından gözaltına alınmasıyla yarıda kesildi. Hamza kaçak olarak bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Çift ve salondakiler neye uğradıklarını şaşırdı.

Avusturya'nın Aşağı Avusturya eyaletinde yer alan Vösendorf kasabasında iltica başvurusu kabul edilmeyen 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza ve 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula'nın 13 Ocak'taki nikahı Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi tarafından basılarak yarıda kesildi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Henüz nikahları kıyılmayan çift, karşılarında Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'nden 12 yetkiliyi görünce şok oldu. Yetkililer, Hamza'yı nikah masasındayken gözaltına alarak sınır dışı edilmesine yönelik işlemleri başlatırken, Gundula ise olanlar karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Hamza'nın nikahın ardından gözaltına alınmasını isteyen konuklar, olumsuz yanıt aldı. Gundula'nın duruma tepki göstererek evlenmeye hakkı olduğunu belirtmesi üzerine ise bir yetkili, "Doğru, ama bugün değil. Gözaltı şimdi gerçekleşecek” cevabını verdi.

ooooo.jpg

ASKER KAÇAĞI ÇIKTI

Yetkililer, Hamza'nın Avusturya'yı 10 gün önce terk etmesi gerektiğini ve bu nedenle Avusturya'da kaçak olarak bulunduğu için suç işlediğini belirtti. Hamza'nın avukatı Gregor Klammer, nikah masasında gözaltına alınan müvekkilinin Türkiye'ye gönderileceğini ve asker kaçağı olduğunu belirtti.

Klammer, Hamza'nın 18 yaşındayken Türkiye'de askere gitmediği için asker kaçağı durumuna düştüğünü ve bu nedenle Avusturya'ya iltica başvurusunda bulunduğunu söyledi. Başvurunun kabul edilmemesi üzerine Hamza'nın Avusturya'da kalmaya devam ettiğini belirten Klammer, müvekkilinin sınır dışı edilmesine karşı dava açacaklarını ifade etti.

Avusturya'da iltica başvurusu kabul edilmeyen ve kaçak olarak bulunan yabancıların sınır dışı edilmesi oldukça yaygın bir uygulama.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN