Okyanusun derinliklerine indi kayboldu! 2. Titan vakası… mağara yuttu

Okyanusun derinliklerine indi kayboldu! 2. Titan vakası… mağara yuttu

Okyanusun derinliklerinde feci bir kaybolma olayı daha! Derine inmek isterken okyanusun dibindeki mağaralar resmen yuttu. 2. Titan vakası duyanları şaşkına çevirdi…

Okyanusun derinlerine dalmak isterken resmen kayboldu. Rusya'nın St. Petersburg şehrinden Mısır’a tatil için giden kadın, dalış yapmak isterken okyanusun derinliklerinde kayboldu. Tüm uyarılara rağmen aldırış etmeyerek dalmaya devam edince okyanusun dibindeki mağaralar adeta kadını yuttu.

TATİL İÇİN GELMİŞTİ KAYBOLDU

Kristina ve Yuri Osipova, tatil için Rusya’dan Mısır’a gelmişti. Deneyimli dalgıçlar olduklarını söyleyerek Hurgada’nın güneyinde bulunan Giftun Adası’nda dalış yapmak istediler. Orada bulunan ve mercanlarla kaplı kayaların oluşturduğu ve oldukça popüler olan mağaraların olduğu yerde dalış yaptılar.

Herhangi bir özel ekipmanları olmadan daha derine inmek istediler. Dalış için izin verilen en son sınır 36.5 metreydi. Yuri bilincini kaybetmeye başlayınca çıkmaya karar verdi ama eşi Kristina gözden kaybolmuştu.

ok.jpg

RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Rusya Başkonsolosluğu diplomatı Alexey Zhilyaev yaşanan olaya ilişkin şunları söyledi:

"Yuri'nin yüzeye çıkışından sonra bilgisayar 122 metre derinlik gösterdi, yani bulundukları ve her ikisinin de bilincini kaybettiği derinlik buydu. Yuri su yüzüne çıkıp kendine geldiğinde karısı ortalıkta yoktu."

Kristina’yı arama çalışmaları başlatılırken 5 ila 24 yaşları arasında 4 çocuğunun olduğu öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri şimdiye kadar yaptıkları çalışmalardan henüz bir sonuç elde edemediklerini lakin Kristina’yı canlı bulma ihtimalinin ise giderek azaldığını açıkladı.

CESEDİ BİLE BULUNAMAYABİLİR

Kurtarma gemisi komutanı Mustafa Nabil, Kristina’nın dip akıntıya sürüklenmiş olması durumunda cesedinin bile bulunamayacağını söyleyerek şunları dile getirdi:

"Yuri bilincini kaybetmeye başladığını söyledi, nitrojen narkozu dediğimiz şey, dalgıçların dalış sırasında sarhoş hissetmesine neden olur. Kayıp kişiyi arama çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca bölgedeki tüm gemilere yüzeyde kayıp dalgıcın cesedini görenlerin emniyet güçleriyle irtibata geçmeleri konusunda bilgi verdik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN