Papa'nın Tevrat yorumu İsrail'de rahatsızlık yarattı

Papa'nın Tevrat yorumu İsrail'de rahatsızlık yarattı

Papa Francis'in Tevrat'a ilişkin yorumuna tepki gösteren Hahambaşılık Dinlerarası İlişkiler Komisyonu Başkanı Arusi, Vatikan'a mektup yazdı. "Bu aslında, Kilise tarafından tamamen reddedildiğini düşündüğümüz Yahudileri aşağılamanın bir parçası’’ dedi.

Papa Francis’in vaazında Tevrat'a dair yorumu, İsrail Baş Hahamlığı'nın tepkisini çekti. Hahambaşılık Dinlerarası İlişkiler Komisyonu Başkanı Rabbi Ratzon Arusi, Vatikan'a bir mektup göndererek Papa Francis’in yaptığı yorum için endişelerini dile getirdi.

Reuters'ın haberine göre; Papa Francis vaazında, ‘Tanrı Yahudilere Tevrat'ı teklif etti, böylece iradesini anlayabilir ve adalet içinde yaşayabilirler. O zaman böyle bir yasanın gerekli olduğunu, Tanrı'nın halkına verdiği muazzam bir armağan olduğunu düşünmeliyiz’’ demişti ve devamında İsrail Baş Hahamlığı'nda rahatsızlık yaratan şu ifadeleri eklemişti:

'TEVRAT HAYAT VERMİYOR'

"Ancak Tevrat hayat vermiyor, vaadini yerine getirmiyor. Çünkü onu yerine getirebilecek durumda değil. Yasa bir yolculuktur, karşılaşmaya götüren bir yolculuk… Yaşamı arayanlar onun Mesih'te gerçekleşmesini beklemelidir.”

'YAHUDİLERİ AŞAĞILAMANIN BİR PARÇASI'

Arusi ise Vatikan’a gönderdiği mektubunda, "Papa’nın vaazı, Hıristiyan inancını sadece Tevrat'ın yerine geçirmekle kalmıyor. Aynı zamanda Tevrat’ın artık hayat vermediğini iddia ediyor, bu da mevcut çağda Yahudi dininin modasının geçtiğini ima ediyor. Bu aslında, Kilise tarafından tamamen reddedildiğini düşündüğümüz Yahudileri aşağılamanın bir parçası’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN