Pentagon UFO mu düşürdü?

Pentagon UFO mu düşürdü?

ABD ve Kanada’da ‘tanımlanamayan cisimlerin’ düşürülmesinin ardından, ‘Pentagon UFO mu düşürdü?’ iddiaları yayıldı. 10 günde biri Çin’e ait casus balon olmak üzere dört ‘nesne’ düşürüldü. Kanada’da düşürülen son nesnenin ise ‘sekizgen bir yapı’ olduğu açıklandı. ABD’li bir askeri yetkili söz konusu ‘nesnenin’ dünya dışından olma ihtimalini dışlamadığını söyledi.

ABD ordusunun, Kuzey Amerika semalarında vurduğu üç uçan cismin ne olduğundan ve bunların nasıl havada kalabildiklerinden emin olmaması UFO söylentilerine yol açtı. Başkan Joe Biden, önceki gün bir ‘tanımlanamayan’ nesnenin düşürülmesi emrini verdi. Böylece ABD ordusu son 10 gün içinde biri Çin’e ait yüksek irtifa balonu ve 3 tanımlanmayan cisim olmak üzere 4 hava unsurunu düşürmüş oldu. ABD, 6.100 metre irtifada seyahat ettiği için nesnenin hava trafiğine zarar verebileceğini bildirdi. Bir ABD’li askeri yetkili, bunun “gazlı bir balon” veya “bir tür itme sistemi” olabileceğini söyledi.

Yetkili, bu nesnelerin dünya dışından geldiği ihtimalini de göz ardı edemeyeceğini sözlerine ekledi. Kanada sınırına yakın Michigan’daki Huron Gölü üzerinde düşürülen en son nesne, savunma yetkilileri tarafından iplere bağlı insansız bir “sekizgen yapı” olarak tanımlandı. Nesne, yerel saatle 14:42’de (TSİ: 16:42) bir F-16 savaş uçağından atılan bir füze tarafından düşürüldü.

Olay, bu ay Kuzey Amerika üzerinde düşürülen yüksek irtifa nesnelerinin sayısı hakkında başka soruları gündeme getiriyor. ABD Kuzey Komutanı General Glen VanHerck, herhangi bir tehdit belirtisi olmadığını söyleyerek, “Onları balon olarak kategorize etmeyeceğim. Onlara nesne dememizin bir nedeni var. Gördüğümüz şey, çok çok düşük bir radar kesiti oluşturan çok çok küçük nesneler” diye konuştu.

Gen VanHerck, nesnelerin uzaylı olmasının mümkün olup olmadığı sorulduğunda, “İstihbarat topluluğunun ve karşı istihbarat topluluğunun bunu çözmesini bekliyorum” dedi. Şüpheli bir Çin casus balonu, ABD üzerinde günlerce dolandıktan sonra 4 Şubat’ta Güney Karolina kıyılarında düşürülmüştü.

yy.jpg

Yetkililer, balonun Çin menşeli olduğunu ve hassas siteleri izlemek için kullanıldığını söylediler. Çin ise, nesnenin casusluk için kullanıldığını yalanladı ve bunun yoldan sapmış bir hava durumu izleme cihazı olduğunu öne sürdü. Olay ve sonrasındaki öfkeli tartışmalar, Washington ile Pekin arasındaki gerilimi tırmandırdı. O ilk olaydan bu yana, Amerikan savaş uçakları birkaç gün içinde üç yüksek irtifa nesnesini daha düşürdü.

Başkan Biden Cuma günü kuzey Alaska üzerinde bir nesnenin düşürülmesini emretti ve ertesi gün Kanada’nın kuzeybatısındaki Yukon üzerinde benzer bir nesne daha düşürüldü. Hem ABD hem de Kanada, kalıntıları kurtarmak için hala çalışıyor, ancak Alaska’daki arama Kuzey Kutbu koşulları nedeniyle yapılamadı. Bir Beyaz Saray Ulusal Güvenlik sözcüsü, “Bu nesneler [4 Şubat] balonuna çok benzemiyordu ve ondan çok daha küçüktü ve enkazı kurtarana kadar onları kesin olarak karakterize etmeyeceğiz.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN