Putin kayıplarını böyle gizliyor: Yüzlerce ceset morgda

Putin kayıplarını böyle gizliyor: Yüzlerce ceset morgda

Bölgeden gelen son uydu görüntüleri, Rusların Donbass'taki asker sayısını artırdığını gösterdi. Öte yandan morglarda kalan yüzlerce Rus askerinin cansız bedeni, Putin'in kayıplarını gizlemek için cenazelerini sahiplenmekten kaçındığını ortaya koydu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, en sert çatışmalar ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass bölgesinde yaşanıyor. Analistlerin 'Acımasız' olarak nitelendirdiği çatışmalarda çok sayıda Rus askerinin öldürüldüğü kaydedildi.

Bölgeden gelen uydu görüntülerinde Rusya'nın Donbass'taki asker sayısını artırdığı görüldü. Öte yandan Rusların öldürülen askerlerine sahiplenmedikleri ve bu nedenle cansız bedenlerinin morglarda yattığı belirtiliyor.

"UKRAYNALILAR TOPRAKLARINI SON ADAMA KADAR SAVUNACAK"

The Independent'ın haberine göre, Polonyalı danışmanlık şirketi Rochan'ın direktörü Konrad Muzyka, "Savaşın sonucu, her iki tarafın da bir saldırı veya karşı saldırı gerçekleştiremeyeceği noktaya kadar hırpalanması olabilir" dedi.

Haberde, yaklaşık bin 500 Rus askerinin cansız bedeninin sahiplenilmedikleri için morglarda yattığı bildirildi.

Ukrayna'nın merkezindeki Dnipro belediyesinin başkan yardımcısı Mykhailo Lysenko, cesetlerin Dnipro'daki morg buzdolaplarında olduğunu "kimse onları almak istemiyor" dedi.

Lynsenko'nun daha önce de bölgede öldürülen bütün Çeçen Müslümanların domuz derisine sarılıp gömüleceğini söylediği iddia edilmişti.

Putin'in, kayıp asker sayısının ortaya çıkmasını engellemek için böyle bir yol izlediği yorumları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN