Putin'den ABD'ye Patriot tepkisi: Çatışmanın uzamasına neden olacak

Putin'den ABD'ye Patriot tepkisi: Çatışmanın uzamasına neden olacak

Rusya lideri Putin, ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı Patriot hava savunma sistemi desteğine tepki gösterdi. Putin, "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" dedi. ABD dün yaptığı açıklamada Ukrayna’ya aralarında Patriot hava savunma sistemlerinin de bulunduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurmuştu.

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı Patriot hava savunma sistemi desteğine tepki gösterdi. "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" diyen Putin, Patriot sistemlerinin 'oldukça eski' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemleri transferi yapılacağını açıklamasının ardından bugün gazetecilere açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin şu ifadeleri kullandı:

"ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı Patriot hava savunma sistemi, Rusya'nın karşı koyabileceği oldukça eski bir silah sistemi. Bizim S-300 sistemimiz gibi çalışmıyor. Tabii ki bu hamleyi dikkate alacağız ancak her zaman bir panzehir bulunur."

"AMACIMIZ ASKERİ ÇATIŞMA ÇARKINI DÖNDÜRMEK DEĞİL, TAM TERSİNE BU SAVAŞI BİTİRMEK"

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşın sona ermesini istediğini belirten Putin, "Amacımız askeri çatışma çarkını döndürmek değil, tam tersine bu savaşı bitirmek. Bunun için çabalıyoruz ve çabalamaya devam edeceğiz. Ne kadar erken olursa o kadar iyi elbette" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN RUSYA'YI KÖŞEYE SIKIŞTIRACAK HAMLE

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Rusya’nın 300 gündür Ukrayna’yı haritadan silmeye çalıştığı ve başarısız olduğu ifade edilerek, Rusya’nın kışı bir silah olarak kullanmaya çalıştığını dikkat çekildi. Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardımı açıklayacağı aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN