Putin'in 'kötü ruhunu' Kremlin'den kovmayı planlayan şaman kaçırıldı

Putin'in 'kötü ruhunu' Kremlin'den kovmayı planlayan şaman kaçırıldı

“Putin’in kötü ruhunu Kremlin’den kovmak için” Yakutistan’dan Moskova’ya yürüyen Şaman Aleksandr Gabışev’in Buryatya’da kaldığı kamptan kaçırıldı.

Şaman Gabışev, 18 Eylül 2019 gecesi kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Görgü tanıklarından biri, Buryatya ile İrkutsk bölgesi sınırı yakınlarında bulunan Vıdrino kasabasında bulunan kampa, gece saatlerinde birkaç arabanın geldiğini anlattı. Arabalardan inen maskeli kişiler, şamanın uyuduğu çadırın etrafını çevirdi. Şamanı çadırından çıkaran şahıslar, geldikleri arabaya binerek kamptan uzaklaştı.

Bir diğer tanık ise, “Yol silahlı kolluk kuvvetleri tarafından kapatıldı, onlar kampımızı hızlı bir şekilde çevirmeye aldı ve direkt şamanın çadırına doğru gittiler… Onlarca kişi vardı.” diye anlattı.

Öte yandan, Buryatya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Baykal” federal kara yolu üzerinde, Yakutistan’da suç işlediği için aranan 1958 doğumlu bir erkeğin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan kişinin, Yakutistan’a gönderileceği belirtildi.

PUTİN KARŞITI ŞAMAN ALEKSANDR GABIŞEV

Bilindiği üzere, altı ay önce Yakutsk’tan Moskova’ya doğru yürümeye başlayan Şaman Aleksandr Gabışev, 2021 yılında Vladimir Putin’in “ruhunu Kremlin’den kovmayı” planladığını kaydetmişti. Şaman Gabışev, Rusya Devlet Başkanını kötü güçlerin ürünü olarak görüyor ve sadece bir şamanın onunla baş edebileceğini düşünüyordu.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN