Rum lider Anastasidis'e kara para aklama suçlaması

Rum lider Anastasidis'e kara para aklama suçlaması

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Anastasiadis'in adı kara para aklama olayına karıştığını iddia edildi. İddiaya göre, Rus oligarklar 2013 yılında tasfiye edilen bir Litvanya bankası üzerinden 3.5 milyar euro akladı. Olayla ilgili Anastasiadis'in de bağlantısı olduğu öne sürüldü.

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in, Rus oligarklara ait kara paraların aklanması olayına karıştığı iddia edildi.

İddiayı 'organize suç ve yolsuzluk raporlama projesi' adlı örgüt, 14 Ağustos’ta yayınladığı raporuyla gündeme getirdi. Organize suçlar ve yolsuzluklar üzerine araştırmalar yapan birçok örgütün bir araya gelmesiyle 2006 yılında kurulan birliğin raporunda, Rum lider Anastasiadis'in Rus kara paralarının aklanması olayında rol aldığı kaydedildi.

NTV'nin haberine göre, Rumların yüksek tirajlı saygın gazetesi Politis 'Başkanı Kara Para Aklama Meselesiyle İlişkilendiriyorlar' başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, 'organize suç ve yolsuzluk raporlama projesi' tarafından yayımlanan raporda Anastasiadis’in, başkan seçilmesinden hemen önce Rus kara parasının aklanması konusunda rol aldığını' yazdı.

İDDİALARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Anastasiadis’in hakkında çıkan iddiaları cevapsız bırakması meselenin önemini artırdı. Ana muhalefetteki AKEL Partisi, bahse konu haberleri cevapsız bırakmasından ötürü Anastasiadis’e ateş püskürdü.

Politis gazetesi 'organize suç ve yolsuzluk raporlama projesi' adlı örgütün basında çıkan bir yayınının dikkat çeken unsurlar içerdiğini yazdı, Rus kara paralarının aklanmasıyla ilgili araştırmada Rum Lider Nikos Anastasiadis’in hukuk bürosunun ve bizzat Anastasiadis’in Rus şebekesiyle ilişkilendirildiğine işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN