Ruslar giremesin diye patlatılmıştı: İrpin Köprüsü savaş anıtı oldu

Ruslar giremesin diye patlatılmıştı: İrpin Köprüsü savaş anıtı oldu

Rusların başkent Kiev'e ilerleyişini durdurmak için patlatılan İrpin Köprüsü'nün savaş anıtı olarak kullanılmasına karar verildi. Türk firması köprüyü yeniden inşa edecek ve anıt olarak kullanılması için güçlendirilecek.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaşta Ukrayna’nın başkenti Kiev bölgesinde bulunan İrpin köprüsü Rusların ilerleyişinin durdurulması için patlatılmıştı.

Ülkede İrpin Köprüsü'nün savaş anıtı olarak kalmasına karar verildi.

ANIT OLARAK KALMASI İÇİN GÜÇLENDİRİLECEK

Kiev bölgesinin İrpin, Buça ve Gostomel kentlerinden başkent Kiev’e tahliye edilenlere yönelik Rus güçlerince açılan ateş ve düzenlenen hava saldırılarına tanık olan köprü enkazı, bir anıt olarak kalması için yapısal olarak güçlendirilecek.

Rus ordusunun başkent Kiev’e ilerleyişini engellemek amacıyla patlatılan köprünün yerine Türk şirketi "Onur Grup" tarafından yeni köprü inşa ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN