Rusya 'hasar yok' demişti, uydu görüntüleri ortaya çıktı: Stratejik üs yerle bir

Rusya 'hasar yok' demişti, uydu görüntüleri ortaya çıktı: Stratejik üs yerle bir

Rusya'yla Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken Rusların 2014'te Ukrayna'dan ilhak yoluyla aldığı Kırım'da yaşanan patlamaya dair detaylar belli oldu. Rus tarafı patlamanın kaza sonucu olduğunu ve savaşla alakası olmadığını bildirirken patlamanın yaşandığı üsse ait görüntüler de yaşanan olayın boyutunu gözler önüne serdi. Rusların hasar olmadığını savunduğu üste pek çok uçağın zarar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Rusya'nın kontrolü altındaki Kırım’da bulunan Novofedorivka askeri hava üssünde geçen salı günü mühimmat patlaması meydana gelmiş ve 1 kişi hayatını kaybetmişti.

kirim-3.pngSaldırının yapıldığı üsten görüntüler

Novofedorivka yerleşim alanındaki Saki Askeri Havaalanı’nda yaşanan patlamanın ardından olaya ait uydu fotoğrafları ortaya çıktı. Çekilen fotoğraflardan üste en az 8 uçağın imha edildiği ve üste patlamaların ardından büyük bir alanın yandığı görüldü.

kirim-2.png

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından patlamaların Ukrayna saldırısı nedeniyle yaşandığı dair çıkan haberlerin ardından patlamaya ilişkin resmî açıklama yayınlanarak, şunlar ifade edildi:

"Novofyodorovka yerleşim yerinde bulunan Saki Hava Üssü’nün toprakları içerisinde TSİ 15.20 civarında, birkaç havacılık cephanesi infilak etti ve bunun sonucunda bir depo alanı çöktü. Birimlerden alınan bilgilere göre paketlenmiş mühimmatın patladığı alanda yangın etkisi olmadı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN