Rusya ve Çeçenistan'da gençler evlerinden toplanıyor: Ruslardan seferberlik vedası

Ukrayna'da bataklığa saplanan Rusya lideri Putin önceki gün 'kısmi seferberlik' ilan etmişti. 300 bin kişinin askere alınmasını sağlayacak karar sonrası Ruslar ülkeden kaçma yollarına girişirken ülkenin bazı yerlerinden seferberlik kapsamında askere alınanların görüntüleri yayınlanmaya başlandı. Benzer görüntüler Çeçenistan'dan da yansıdı. Görüntülerde binlerce gencin aileleri ile vedalaşarak askerler tarafından götürüldüğü görüldü.

Ukrayna'da bataklığa saplanan ve ordusu ile silah stoklarını tüketen Rusya lideri Vladimir Putin önceki gün 'kısmi seferberlik' ilan etmişti. Putin'in seferberlik kararıyla Rusya ordusunun 300 bin kişiyi silah altına almayı planladığı belirtildi.

Dünyanın sert tepki gösterdiği karar Batı ülkeleri tarafından 'çöküş, başarısızlık ve tükenmişliğin' kanıtı olarak yorumlandı. Kimi de Rusya'nın kararla Ukrayna'yı yok etmek istediğini belirtti.

Ancak Ruslar seferberlik kararı sonrası ülkeden kaçma yoluna girişti. İmkanları olanlar başa Türkiye ve Ermenistan olmak üzere bazı ülkelere uçmaya başladı.

ASKERE ALINAN RUSLAR AİLELERİYLE VEDALAŞTI

Rusların kaçışları sürerken ülkenin bazı yerlerinden seferberlik kapsamında askere alınanların görüntüleri yayınlanmaya başlandı. Benzer görüntüler Çeçenistan'dan da yansıdı. Görüntülerde binlerce gencin aileleri ile vedalaşarak askerler tarafından götürüldüğü görüldü.

KADİROV ORDUYA KATILMAYANLARI TEHDİT ETTİ

Rusya’nın Yakutsk kentinde, kısmi seferberlik kapsamında askere alınan erkekler aileleriyle vedalaşıyor. Çeçenistan'da genç erkekler seferberlik kapsamında askere alınmaya başlandı. Çeçen lider Ramazan Kadirov, seferberliğe karşı çıkanların aileleriyle birlikte ön cepheye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN