Sağlık sistemi çöken Gazze'de çocuklar tehlikede: Su kıtlığı hastalık getirdi

Sağlık sistemi çöken Gazze'de çocuklar tehlikede: Su kıtlığı hastalık getirdi

İsrail ablukasındaki hastanelerde sağlık sistemi çökerken Filistin Kızılay'ı, çocuklar için süt dahi bulunamadığını ve su kıtlığından dolayı çocuklar arasında hastalık başladığını aktardı.

Gazze'de İsrail ablukasının kötü sonuçları bölgede en çok çocuk ve kadınları etkilemeye devam ediyor. İsrail ordusunun sistematik saldırıları sonucu ölenlerin çoğu kadın ve çocuklar olurken bölgede kesilen elektrik ve yakıt hastanelerdeki sistemi tamamen çökertti.

Konuya ilişkin TRT Haber'e konuşan Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, çocuklar için süt dahi bulamadıklarını ifade ederken su kıtlığının çocuklar arasında hastalık başlattığını söyledi.

Murad, "Çocukların arasında su kıtlığından ve kötü su kullanıldığından dolayı hastalık başladı. Ayrıca bizim gıda zehirlenmesinden dolayı özellikle buzdolaplarında elektrik olmadığı için... özellikle çocuklar üzerinde ciddi sağlık sorunları yarattı. Çok riskli ve ciddi bir durum yaşıyoruz" dedi.

HASTANELER HİZMET DIŞI

Çocuklar için süt bile bulamadıklarını açıklayan Murad, "2 gün içerisinde yakıt gelmezse maalesef elektriğimiz kesilecek." dedi.

"Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan fazla hastane hizmet dışı kaldı" diyen Dr. Murad, su kıtlığından dolayı çocukların arasında hastalık başladığını yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN