Şansölye Scholz: Kömür ve petrol kullanımındaki artış geçici

Şansölye Scholz: Kömür ve petrol kullanımındaki artış geçici

Almanya'nın Ukrayna'daki savaş nedeniyle enerji kıtlığını gidermek için kömür ve petrolle çalışan santralleri yeniden kullanma kararının geçici olduğunu belirten Şansölye Olaf Scholz, hükümetinin iklim kriziyle mücadele için "her şeyi" yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, paylaştığı bir video mesajda Almanya'nın Rusya'dan gelen doğal gaz arzında daha fazla kesinti olacağı korkusuyla Almanya'nın 16 atıl durumdaki fosil yakıt santralini yeniden aktif hale getirme ve 11 santralin işletme iznini uzatma kararından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Almanya'daki enerji tedarikini sağlayabilmek adına kömür ve petrole dönüşün "kısa süre için" olduğunu belirten Scholz, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik vahşi saldırısı nedeniyle, daha önce devre dışı bıraktığımız bazı santralleri geçici olarak kullanmak zorunda olmamız üzücü" dedi.

'İKLİM KRİZİYLE MÜCADELEDE HER ŞEYİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Scholz, Almanya'nın sera gazı emisyonlarını 2045 yılına kadar bitirme taahhüdünde ısrarcı. Şansölye ayrıca, yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını hızlandırmak için meclis tarafından onaylanan yakın tarihli bir önlem paketine dikkat çekerek "İklim kriziyle mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz" dedi.

Associated Press'e göre, çevreciler, hükümetin yakıt tasarrufu için genel bir hız sınırı koymak ve iç hat uçuşlarını kısıtlamak da dahil olmak üzere çok daha fazlasını yapabileceğini söylüyor. İklim eylemcileri, Kuzey Denizi'ndeki yeni petrol ve gaz projeleri planlarını protesto etmek için son zamanlarda Berlin ve çevresindeki ana yolları da kapattılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN