Sarı Yelekliler bu kez enflasyon ve emeklilik için sokakta

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ekonomi politikalarına karşı Sarı Yelekliler başkent Paris’te gösteriler düzenlendi. Geçmiş yıllarda çok kez sokaklara dökülen Sarı Yelekliler, bu kez yükselen enflasyona ve hükümetin emeklilik yaşını yükseltme planlarına tepki gösterdi.

Fransız polisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ekonomi politikalarını ve emeklilik reformunu protesto etmek için sokaklara çıkan binlerce Sarı Yelekliler mensubuna göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak karşılık verdi.

HEDEF MALİYE BAKANLIĞI

Fransa'nın protesto hareketi Sarı Yelekliler, Paris bölgesinde 7. bölgede bulunan Breteuil Meydanı'ndan Maliye Bakanlığı'nın bulunduğu 12. bölgede bulunan Bercy Bulvarı istikametine ilerledi. Sarı Yelekliler, yükselen enflasyonu ve hükümetin emeklilik yaşını 62'den 65'e çıkaracak olan 2023 yazından itibaren emeklilik reformunu hayata geçirme planlarını protesto etti.

‘PROTESTOLAR DEVAM EDECEK’ SÖZÜ

Sarı Yelekliler hareketinin bir üyesi olan Jamal Bouaban, "Artık karşılayamayacakları yüksek fiyatlar nedeniyle açlıktan ölen tüm Fransızların hatırı için bugün dışarı çıktık" dedi ve daha fazla gösteri düzenleme sözü verdi. Protestoculardan biri olan Josiane, “Bu insanların çoğu çalışıyor ama sömürülüyorlar. Onlar tehlikeli durumda ve gelirleri hayatta kalmalarını izin vermeyen insanlar" dedi.

2018’DEN BU YANA

Akaryakıt zamları ve kötüleşen ekonomik şartlara tepki olarak 17 Kasım 2018'de Fransa'da başlayan Sarı Yelekliler hareketi, toplumsal ve siyasi meselelere karşı protestolarla devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir