Fransa’dan sonra İngiltere’de ‘emeklilik reformu’ tehlikesi: Seçimden sonra yükseltmemiz şart

Fransa’dan sonra İngiltere’de ‘emeklilik reformu’ tehlikesi: Seçimden sonra yükseltmemiz şart

Fransa’yı aylarca kasıp kavuran ateşli protestolara rağmen hayata geçirilen emeklilik düzenlemesinin bir benzeri İngiltere’de gerçekleştirilebilir. İngiliz hükümetinden bir bakan, emeklilik yaşının genel seçimlerden sonra yükseltilmesinin şart olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıldan bu yana çeşitli protesto ve grevlerle Fransa’yı sarsan emeklilik yaşının yükseltme durumunun İngiltere’yi de sarsması bekleniyor. İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride, 2025 yılında gerçekleştirilecek genel seçimlerden sonraki hükümet tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

‘ORTALIĞI YAKMAK BİZİM RUHUMUZDA YOK’

Gazetecilerin kendisine hükümetin Fransa'daki ayaklanma ve protestolar ışığında gelecekte emeklilik yaşını yükseltme planlarını yeniden gözden geçirip geçirmeyeceği sorulduğunda, Stride, "Devlet emekli maaşı konusunda isyan çıkarmaya ve ortalığı yakmaya başlamanın ulusal ruhumuzda olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde salgın ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle erteleme kararı aldım ve önemli olan insanlara herhangi bir değişikliği 10 yıl önceden haber vermeniz” ifadelerini kullandı.

Stride, “Emeklilik yaşının 67'den 68'e çıkarılması için tarih aralığı 2030'lara oldukça yakındır: 2030'ları veya 40'ları tartışıyoruz. Kararı şimdi almamız için hiçbir neden yok. Bir sonraki parlamentonun ilk birkaç yılına kadar bekleyebilir” dedi.

‘BÜTÇE ŞART DİYOR’

Emeklilik yaşına yönelik değişikliğin şart olduğunu belirten Stride, "Gerçek bir gerilim var, çünkü bütçenin 50 yılı öngören mali sürdürülebilirlik raporlarına bakarsanız, demografik değişiklikler ve emekli maaşlarının maliyetleri gerçekten yanlış yönde ilerliyor” diye ekledi.

Mevcut planlara göre, İngiltere’de 66 olan emeklilik yaşı, 2026 ile 2028 arasında aşamalı bir şekilde 67'ye ve ardından 2044 ile 2046 arasında 68'e yükselecek ve 1977'den sonra doğan insanları etkileyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN