Fransa’da 'emeklilik protestoları' futbola sıçradı! Kupa finalinde Macron’a tepki

Fransa’da 'emeklilik protestoları' futbola sıçradı! Kupa finalinde Macron’a tepki

Fransa’yı protesto ve grevlerle aylardır kasıp kavuran emeklilik reformuna tepkiler futbola sıçradı. Fransa Kupası finalinde, hükümetin emeklilik reformunu oylama yapılmadan meclisten geçirmesini protesto eden taraftar, maçı tribünden takip eden Fransa lideri Macron'a tepki gösterdi.

Fransız takımlarından Toulouse'un Nantes'a karşı 5-1 galip geldiği kupa finalini Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tribünden takip ederken, maçın 49. dakikasında, emeklilik reformuna karşı taraftar, Macron'u ıslık çalarak protesto etti. Macron, maçın sonunda sahaya inmedi ve galip gelen futbolcuları tribünde tebrik etti.

POLİS ‘PROTESTO MALZEMELERİ’Nİ TOPLADI

Fransız basınında yer alan haberlere göre, emeklilik reformuna karşı çıkan sendikaların taraftarlara maç öncesinde dağıttığı düdük ve kırmızı kartlar, girişte güvenlik görevlilerince toplandı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, Fransa Kupası final karşılaşması öncesi taraftarların yapmayı planladığı gösteriyi dün yasaklamış, ancak yasak Paris İdari Mahkemesinin kararıyla kaldırılmıştı. Bunun yanı sıra, Stade de France'ın etrafında şiddete başvurma ve kapkaç gibi gerekçelerle 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

YÜZLERCE KİŞİYE GÖZALTI

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamadan Meclisten geçirme kararı üzerine, 16 Mart'ta kitlesel gösteriler başlamıştı. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanmış ve protestolarda binden fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN