Macron’un kabine toplantısındaki sözleri basına sızdı: Fransa medeniyetten uzaklaşıyor

Macron’un kabine toplantısındaki sözleri basına sızdı: Fransa medeniyetten uzaklaşıyor

Son dönemde ülkesinin en tartışmalı isimlerinden biri haline gelen Fransa lideri Macron’un basına sızan “Medeniyetten uzaklaşıyoruz” sözleri ülkeyi karıştırdı.

Fransız basınına konuşan hükümet kaynakları, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un, çarşamba günü gerçekleştirilen kabine toplantısında bakanlara ülkenin "medeniyetten uzaklaşma" yönünde bir eğilim olduğunu söylediğini bildirdi.

Geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana emeklilik yaşının artırılma planının ülke gündeminin ana konusu olmaya başlamasıyla beraber Macron’a yönelik tepkiler artarken, kamuoyunu karıştıran son sözleri, Marsilya kentinde meydana gelen ölümcül silahlı saldırı sonrasında geldi.

‘YORULMADAN ÇALIŞMALIYIZ’

Le Parisien gazetesinde yayınlanan haberde, Macron’un kabine toplantısında bakanlara "Temel konularda taviz vermemeliyiz. İster sözlü ister fiziksel insanları hedef alsın, 'meşru' şiddet diye bir şey yoktur. Bu medeniyetten uzaklaşma sürecine karşı koymak için yorulmadan çalışmalıyız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Macron'un "medeniyetsizlik" kelimesini kullandığının ortaya çıkması, aşırı sağdan ve ülke basınından eleştirileri beraberinde getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN