Macron’la Biden görüştü, farklı açıklamalar yapıldı: ‘Üçüncü kutup’ tartışması sürüyor

Macron’la Biden görüştü, farklı açıklamalar yapıldı: ‘Üçüncü kutup’ tartışması sürüyor

Fransa lideri geçtiğimiz günlerde Tayvan üzerinden başlattığı ‘üçüncü kutup’ tartışmaları devam ediyor. ABD lideri Biden, Macron'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ancak yapılan görüşmede gündeme gelen Tayvan konusunda iki ülkeden farklı açıklamalar yapıldı. ABD Tayvan’a atıfta bulunurken Fransa’nın açıklamasında Tayvan’ın adı geçmedi.

Fransa merkezli Les Echos gazetesine konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dünya meseleleri konusunda Avrupa Birliği’nin Washington ve Pekin’den farklı olarak "üçüncü bir kutup" olması gerektiğini ve Tayvan konusunda da ABD'nin tavrı ve Çin’in aşırı tepkilerinden biri içerisinde olunmaması gerektiğini söylemişti.

‘BARIŞ VE İSTİKRAR TEYİT EDİLMİŞTİR’

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından Biden’la yapılan telefon görüşmesine dair yapılan açıklamada, Tayvan konusundan doğrudan bahsedilmedi. Açıklamada, hem ABD hem de Fransa’nın Hindistan-Pasifik bölgesinde seyrüsefer özgürlüğü dahil uluslararası hukuku destekledikleri belirtildi.

Beyaz Saray’dan telefon görüşmesine dair gelen yazılı açıklamadaysa “Tayvan Boğazı’nda barış ve istikrarın korunması önemi iki lider tarafından teyit edilmiştir” şeklinde kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN