Savaşın seyrini değiştirecek iddia: Rusya İHA'larını bir bir kaybediyor

Savaşın seyrini değiştirecek iddia: Rusya İHA'larını bir bir kaybediyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın saldırı hedefi belirlemek adına kullandığı mürettebatsız keşif hava araçları sayısında (İHA) sorun yaşamaya başladığını iddia etti. Rusya'nın bu problemi çözememesi halinde savaştaki mağlubiyet ihtimalinin gittikçe kuvvetleneceği belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın vurulacak hedefleri belirlemek için kullandığı mürettebatsız keşif hava araçlarında (İHA) sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

Reuters'ın aktardığına göre; açıklamada, Rusya'nın yaptırımlardan kaynaklanan yerli üretim kapasitesindeki sınırlamalar nedeniyle bu sıkıntıyı yaşadığı ifade edildi.

'BÖYLE GİDERSE DAHA DA KÖTÜ OLACAK'

İngiltere, Rusya'nın bu şekilde İHA'larını kaybetmeye devam etmesi halinde, Rus Kuvvetlerinin istihbarat ve gözetleme keşif kabiliyetinin bozulacağını ve operasyondaki faaliyetlerinin daha da olumsuz etkileneceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN