Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudan'da her 2 saatte en az bir çocuk ölüyor

Sınır Tanımayan Doktorlar: Sudan'da her 2 saatte en az bir çocuk ölüyor

Sınır Tanımayan Doktorlar, Sudan'ın batısındaki Kuzey Darfur eyaletinin Faşir şehrinde her 2 saatte en az bir çocuğun yetersiz beslenme sebebiyle öldüğünü belirtti. Sınır Tanımayan Doktorlar, uluslararası topluma 'acil seferberlik' çağrısında bulundu.

Sudan'ın Faşir şehrindeki Zemzem mülteci kampında yapılan sağlık taraması sonuçlarına göre, kamptaki çocukların 4'te biri yetersiz besleniyor. Uluslararası topluma "acil seferberlik" çağrısı yapılan raporda, kampta günlük toplam ölüm oranının alarm verici boyutlara ulaştığına dikkat çekildi.

Şehirde ailelerin çocukları için temel sağlık hizmeti alabileceği hiçbir yer kalmadığına dikkat çekilen raporda, insani yardımın Zemzem kampına ve Kuzey Darfur'a ulaşması için bölgedeki havalimanının acilen açılması gerekiyor.

yeni-proje-6-001.jpg

'ÇOCUKLAR, 3 İLA 6 HAFTADA ÖLME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA'

MSF'nin Sudan'daki Acil Müdahale Sorumlusu Claire Nicolet, Faşir şehrindeki Zemzem kampında yaşananların felaket boyutlarında olduğuna işaret ederek, "Kampta her 2 saatte en az bir çocuğun yetersiz beslenme sebebiyle öldüğünü tahmin ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN