Sırp milliyetçiler ayakta: Kosova’yla anlaşma yaparsanız isyan çıkarırız

Sırp milliyetçiler ayakta: Kosova’yla anlaşma yaparsanız isyan çıkarırız

Sırbistan’da aşırı milliyetçiler ve Rus yanlıları, başkent Belgrad’da toplanarak Sırbistan’dan ayrılıp bağımsız olan Kosova’yla bağları iyileştirmeyi hedefleyen Batı destekli bir planın kabul etmesi halinde isyan çıkartacakları uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz aylara kadar krizde olan Sırbistan ve Kosova arasındaki ilişkilerin uluslararası çabalardan sonra biraz toparlanmasının ardından sokaklara dökülen yüzlerce Sırp milliyetçi ve Rus yanlıları, ülkelerinin Kosova’yla barışmasını istemiyor.

‘HÜKÜMET AYAKLANMALARDAN KORKUYOR’

Belgrad'da bir araya gelen aşırı sağcı ‘Halkın Devriyeleri’ adlı grubun temsilcisi Damjan Knezeviç, Belgrad'ın Kosova ile bağlarını iyileştirmeye çalışması halinde ayaklanma çağrısı yaparken, ellerinde "Kosova teslim olmaz" yazılı posterler taşıyan protestocular "Sırbistan-Rusya" diye tezahürat yaptı. Knezeviç, "Hükümet ayaklanmalardan korkuyor. Size yemin ederim ki bundan daha fazlasına hazırız" dedi.

Knezeviç tezahürat yapan kalabalığa Vucic'e atıfta bulunarak, "Kosova'nın BM'ye katılmasını engelleyemezse, Rusya’dan veto hakkını kullanmasını ve bu haini görevden almamız için bize en az bir ay süre vermesini istiyoruz" diye ekledi.

CUMHURBAŞKANINDAN SERT AÇIKLAMA

Protestodan sonra, Sırbistan'ın AB ve Rusya arasında denge kurmaya çalışan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, protestocuların "Rus yanlısı" olup olmadığından emin olmadığını, ancak "Sırp karşıtı olduklarından" emin olduğunu söyledi. Devlet güvenlik şefleri ve kolluk kuvvetleriyle görüşmesi sonrasında yayınlanan bir televizyon yayınında, "Şiddet ve cinayetle tehdit edenler Sırp yasalarına hesap verecek" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN