Balkanlarda şiddet dinmiyor: ‘Kosova plakası’ alan 5 araç kundaklandı

Balkanlarda şiddet dinmiyor: ‘Kosova plakası’ alan 5 araç kundaklandı

Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova'da gerilim dinmiyor. Kosova’nın çoğunlukla Sırpların yaşadığı bir bölgesinde, önceki Sırbistan yönetimi tarafından verilen araç plakalarını Kosova plakalarıyla değiştiren 5 kişinin aracı kundaklandı.

Neredeyse bir yıldır gerilimin üst düzeyde olduğu Kosova’da gerilim dinmiyor. 2008 yılında tek taraflı olarak Sırbistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Kosova’da yaşayan Sırplar, yeni yönetimin resmi plakalarını almak istemiyor.

Kosova polisinden yapılan açıklamada, iki günde RKS araç plakalarını alan Kosovalı Sırplara ait 5 aracın, park halindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandığı belirtildi.

ANLAŞMA İŞLEMİYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "30 Mart 2023 tarihinde ülkenin kuzeyinde iki arabanın kundaklanmasının ardından 31 Mart 2023 gece yarısından sonra Sırp topluluğundan mağdurlara ait ve Kosova plakalı üç araç daha ateşe verildi. Polis ekipleri hemen olay yerine giderek yetkili polis birimlerince olaya müdahale etti. Kosova Polisi, bu tür vakaları soruşturma, aydınlatma ve ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlara güvenlik sağlama taahhüdünü sürdürecektir” şeklinde kaydedildi.

Kosova ile Sırbistan, 2022 yılının sonlarında araç plakaları nedeniyle ortaya çıkan gerginliği düşürmek için anlaşmaya varmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN