Tansiyon anlaşmayla dinmişti: Kosova'da hayat normale dönüyor

Tansiyon anlaşmayla dinmişti: Kosova'da hayat normale dönüyor

Sırbistan ve Kosova arasında haftalardır süren ‘barikat gerginliği’ sona erdi. Gelişme, bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, ülkede hayat normale dönüyor.

Barikatların kaldırılmasının Belgrad ile Priştine arasındaki gerilimi şimdilik azaltması beklenirken, 2008’de Sırbistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Kosova, 20 yılı aşkın bir süredir, bağımsızlığını destekleyen Batı ile Sırbistan'ın arkasında olan Rusya arasında ciddi bir kriz kaynağı oluyor.

ic1.jpg

YENİ YIL HAZIRLIKLARI YAPILIYOR

Öte yandan krizin yoğunlaştığı Kosova’nın kuzeyinde hayat normale dönüyor. Sırpların yoğunlukta olduğu bölgede, Sırplar tarafından kurulan barikatların yavaş yavaş kaldırılmasının ardından yollar trafiğe açıldı.

Kuzey Mitroviça'nın merkezinde belediye ekipleri tarafından yeni yıl hazırlıklarının yapıldığı gözlenirken, Sırpların çoğunlukta yaşadığı kuzey ve Arnavutların çoğunlukta olduğu güney bölgesini ikiye ayıran İbre Nehri üzerindeki köprüde de durum sakinliğini koruyor.

ic2.jpg

KAPATILAN SINIR KAPILARI AÇILIYOR

Bunun yanında Kosova’daki yetkililer, ülkenin kuzeyinde 10 Aralık'tan beri kapalı kalan Jarinje ve Brnjak sınır geçişlerinin yeniden hizmete alındığını açıkladı.

Kosova'nın kuzeyindeki barikatlar, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in çağrısı üzerine dün gece Sırplar kaldırılmaya başlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN