Sokağa dökülen milyonlarca kişi hükümete 'işlemedi': Emeklilik reformunda geri adım yok

Sokağa dökülen milyonlarca kişi hükümete 'işlemedi': Emeklilik reformunda geri adım yok

Haftalardır ateşli protestolarla sarsılan Fransa’da gösterilere neden olan tartışmalı emeklilik reformunda geri adım atılmayacağı duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde düzenlemenin kabulünün ardından ülke çapında protestoların şiddeti artarken, ülkeyi karıştıran grev ve gösterilerin ne kadar süreceği bilinmiyor.

Fransa’da emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkaran reformun nihai kabulüyle ülkenin çeşitli noktalarında gösteriler meydana gelirken, yüzlerce kişi gözaltına alındı. Fransız Journal De Dimanche gazetesine konuşan Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, protestolara sebep olsa da reformu geri çekmeyeceklerini söyledi.

‘REFORMUN EMEKLİLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL’

Veran, "Şiddetin haklı veya müsamaha gösterilebilir bir tepki olacağı fikrinin yerleşmesine müsaade edemeyiz. Yürütme, yeniden düzenleme yapacağı bir yol haritasıyla devam edecek. Emeklilik reformu, reformun emekliliği gibi bir duruma düşmeyecek" ifadelerini kullandı.

Fransa'da gelecekte kendileri veya sonraki hükümetlerin yapacağı başka reformlar olacağına dikkati çeken Veran, "Gelecekteki reformlarda da bazıları istenmeyecek ama meşru parlamentonun demokratik olarak onaylanacağı ve ülkenin geleceği için gerekli olan reformlar olacak" şeklinde konuştu.

GREV VE PROTESTO DALGASI

Avrupa’nın büyük ekonomileri arasında emeklilik yaşının en düşük olduğu ülke olan Fransa’da emeklilik yaşını kademeli olarak 64’e çıkaracak reformla bir kişinin 2027’de emeklilik maaşının tamamını alabilmesi için 43 yıl boyunca prim ödemiş olması gerekecek.

Reforma karşı çıkanlar, emeklilik yaşının 2 yıl daha uzatılmasını eleştirirken, özellikle kadınlar için olumsuz etkileri olacağını savunuyor. Söz konusu gelişmenin ülke genelinde yeni gösteri ve grevleri tetiklemesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN