Sokaklarda Ölüm Ve İstismar Arasında Geçen Yaşamlar! İşte Dünya Sokak Hayvanları Günü Ve Bilinmeyenleri

Sokaklarda Ölüm Ve İstismar Arasında Geçen Yaşamlar! İşte Dünya Sokak Hayvanları Günü Ve Bilinmeyenleri

En sadık dostlarımız olan hayvanlar en çıkarsız ve savunmasız canlılar arasında. Bazıları evlerde yuva bulurken bazıları ise sokaklarda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Bu özel dostlarımızın da senede bir kere kutlanan günü var. İşte 2010 yılında Hollanda'da hayvan severlerin girişimi ile tarihe geçen 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü ve bilinmeyenleri...

12 yıldır sokak hayvanlarına dikkat çeken hayvan severlerin girişimiyle ilan edilen 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü ne anlama geliyor? Hayvanları koruma kanunu ne? işte herkesin merak ettiği o bilgileri sizin için derledik. Dünyan üzerinde insandan sonra en duygulu diğer canlılar olan hayvanlar maalesef günümüzde insanın orantısız gücüne yenik düşmektedir. Kanunların yetersizliğinden dolayı hala çok sayıda hayvan katledilmeye devam ediyor. Son zamanlarda açlık ve yanlış eğitimlerden dolayı çevreye zarar veren sokak hayvanları ise insanları ikiye böldü. Kimisi sokak hayvanları için katı önerilerde bulunurken, kimi hayvan severler ise barınaklarda daha iyi şartlarda bakılması gerektiğini savunuyor. İşte sokakların dilsiz yaşamlarına dikkat çeken Dünya Hayvanları Koruma Günü hakkında bilinmeyenler.

kedi.jpg

SOKAKTA İSTİSMAR VE ÖLÜM

Hayvan koruma amaçlı ilan edilen 4 Nisan Dünya Hayvanlar Günü ile bu masum canlılara dikkat çekilmeye çalışıldı. Ama maalesef başta Türkiye olmak üzere diğer ülkeler de bile çok sayıda sokak canlısı keyfi uygulamalara maruz kalmakta. Türkiye'de çok sayıda kedi ve köpek zehirlenerek ölüme terk edilirken, çoğu ise istismara uğramaktadır. Sokakların en masum dilsizlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekilmek amacıyla her yılın Nisan ayında sokak hayvanları hatırlanmakta.

kedi1.jpg

HAYVANLAR İÇİN ÖNERİLEN 39 ÖNERGEDEN 12 TANESİ YASALLAŞTI

2021 yılında yayınlanan Hayvan Hakları İhlal raporuna göre; 2022 yılında 22 milyon 700 bin hayvan işkenceye gördü,3 milyondan fazla hayvan ise cinsel şiddete uğradı. Bu şiddetinin bir kısmını psikolojik bir kısmını ise fiziksel şiddet oluşturmaktadır. Bunun içim Meclis'e defalarca soru önergesi sunuldu. Önerge sunan partiler arasında CHP 18, HDP 10, İYİ PARTİ 6, MHP 4, Saadet Partisi 1 adet olmak üzere toplamda 39 soru önergesi verildi. Bu önergeler arasında 12 tanesi yasal süre içerisinde, 17 tanesi cevaplandırıldı, 10'una ise cevap verilmedi.

kedikopek.jpg

TÜM DÜNYADA 4 NİSAN'DA SOKAK DOSTLARIMIZ HATIRLANMAKTA

Hayvanları koruma amaçlı hayvan vakıflarının dünya üzerinde bulunan ve yok olma tehdidi yaşayanlar için başlattığı koruma önerisi 4 ekim 1931 yılında Floransa'da ilan edildi. Bunun yanı sıra sokak Hollanda'da sokak hayvanlarına dikkat çekmek amacıyla 2010 yılından takvimlere geçen Sokak hayvanlarını koruma ve hayvanların sokaklarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için her yıl 4 Nisan Dünya Sokak hayvanları koruma günü olarak kutlanmaktadır.

yemekkedi.jpg

TÜRKİYE HAYVAN KANUNU VE ÇAYDIRICILIĞI

Türkiye'de Hayvanları Koruma Kanunu, 24 Haziran 2004 yılında kabul edildi. Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen kanun, 1 Temmuz 2004 yılında Resmi Gazete'de yayınlanarak yasallaştı. Anayasa'ya göre hayvanlara eziyet eden ve öldüren kişilere 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Kanunların yetersizliğinden dolayı hayvanlara istismar ve işkence her geçen gün artmaktadır.

Lütfen sizde kapınızın önüne mama ve su bırakmayı unutmayın. Sizin için küçük ama onlar için büyük bir iyilik. Çünkü her canlının yaşam hakkı vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN