Kırmızı Et yiyemiyorsanız Kekik Yiyin! İşte Fakir Dostu Mineral Deposu O Mucizevi 6 Besin

Kırmızı Et yiyemiyorsanız Kekik Yiyin! İşte Fakir Dostu Mineral Deposu O Mucizevi 6 Besin

Son zamanlarda gıdaya gelen fahiş fiyatlardan dolayı evlere et almak artık hayal oldu. Etin kilosu son zamlarla beraber 85 liraya çıktı. Alternatif yollar arayan vatandaş ise evine kırmızı et götürmek için kapı kapı ucuz market aramaya başladı. Bizde sizin için ete alternatif 6 önersi hazırladık. Bu besinleri duyunca et aramaktan vazgeçeceksiniz. İşte fakir dostu et kadar faydalı 6 besin...

Enflasyonla beraber eriyen asgari ücret yüzünden dolayı vatandaş ay sonunu zor getirmeye başladı. Beyaz et ve Kırmızı et almaksa artık hayal oldu. Evine et götüremeyen vatandaş 6 mucizevi besini duyunca artık etten vazgeçecek. Sindirimi kolaylaştırdığı gibi demir deposu olan bu 6 besin sayesinde kırmızı et ihtiyacınızı gidereceksiniz. Fiyatları ile cebininize dost bu besinlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte demir deposu o mucizevi 6 besin ve özellikleri...

KIRMIZI ETE ALTERNATİF 6 BESİN

kirmizi-et-001.jpg

Son yılların en yüksen enflasyon rakamıyla karşı karşıya gelen vatandaş cebini kısmaktan yoruldu. Rusya- Ukrayna savaşının başlamasıyla dünyanda yaşanan küresel ekonomik kriz tepeden tırnağa tüm sektörleri derinden etkilemeye başladı.

kirmizisalata.jpgTemel gıda ürünleri başta olmak üzere her şeye zam üstüne zam geldi. Vatandaş yağ gibi birçok ürüne erişmekte zorlandı. Özellikle kırmızı et sevenler ise artık beyaz ete yöneldi. Mineral kaynağı olan Kırmızın etin kilosu son zamlardan sonra 85 lirayı buldu. Evine et götüremeyen vatandaş ise çareyi farklı yollarda aradı. İşte kırmızı ete alternatif o besinler...

BİR TATLI KAŞIĞI KEKİK 1 KİLO ETE BEDEL

kekik.jpg

Kekiğin içinde bulunan kalsiyum, selenyum, potasyum, demir, manganez gibi mineraller ve E, A, K, folik asit, B ve C gibi vitaminler mevcut. Kırmızı et kadar mineral deposuna sahip olan kekiği 1 tatlı kaşığı bile tüketseniz demir eksikliğini giderebilirsiniz. 17.5 mg oranında demire sahip olan kekik, öksürük başta olmak üzere solunum enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir.

SUSAM İLE KANSERİ ÖNLEYİN

susam.jpg

Aynı şekilde kekik kadar etkili olan bir diğer besin ise Susam. Susamın içerisinde bulunan magnezyum ve potasyum gibi kemik dostu mineraller bulunmaktadır. Magnezyum ve potasyum dışında içerisinde B vitamini de bulunduran Susamı bir tatlı kaşığı alarak et ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Susam kanser riskini azalttığı gibi kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. Susam yağlı bir besin olduğu için bir tatlı kaşığından fazla önerilmemektedir.

KALP RAHATSIZLIKLARI İÇİN BİTTER ÇİKOLATA

bitter.jpg

Az kalori bakımından en çok tercih edilen Bitter çikolata da demir eksikliği yaşayanların tüketebileceği bir gıda. İçeriğinde 11 mg demir bulunduran Bitter çikolata kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ve tatlı ihtiyacını en sağlıklı gideren çikolata türlerinden biri.

KİMYONU YEMEKLERİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

kimyon1.jpg

Kemiklerinize dost bir diğer besin ise Kimyon. Demir açısından en zengin besinlerden olan Kimyon yemeklerimize de lezzet katan gıda. 10 gr kimyon içerisinde 66.4 mg demir bulunmaktadır. İltihap söktürücü özelliğine de sahip olan kimyonu yemeklerinizden eksik etmeyin.

TAZE NANE İLE 1 TAŞLA 2 KUŞ VURUN

nane.jpg

Demir ihtiyacınızı karşılayan Nane ise tüy sorunu olanlar içinse en etkili besin. Her gün bir kaç yaprak taze nane ile solunum rahatsızlıklarınız başta olmak üzere bir çok hastalıktan da korunacaksınız.

KIRMIZI ET KADAR ZENGİN MİNERALLERE SAHİP

kirmizi-merci.jpg

Baklagiller arasında en çok tercih edilen mercimek ise hem sofralarımızı şenlendirirken hem de kırmızı et ihtiyacımızı gideren bir besin. İçerisinde bulunan lif ve proteinler ile zihninize güç verecek. Aynı şekilde içerisinde bolca magnezyum ve kalsiyum, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineraller bulunmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN