Son 40 yılın en büyüğü! ABD'de kar fırtınası: 3 ölü

Son 40 yılın en büyüğü! ABD'de kar fırtınası: 3 ölü

Noel'e sayılı günler kala ABD’de son 40 yılın en büyük kar fırtınasının etkili olması nedeniyle 1 milyondan fazla vatandaş elektriksiz kaldı. Öte yandan yoğun kar yağışı, şiddetli rüzgar ve dondurucu soğuklardan dolayı 3 kişi hayatını kaybetti. ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, vatandaşlara önlem almaları çağrısında bulunarak kar fırtınasının ülke nüfusunun yüzde 60’ını etkilediğini açıkladı.

ABD’de yeni yıla sayılı günler kala son 40 yılın en büyük kar fırtınası nedeniyle 1 milyondan fazla vatandaş elektriksiz kalırken, 3 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi son derece tehlikeli bir kar fırtınasının ülkedeki 200 milyondan fazla kişiyi, ülke nüfusunun yüzde 60’ını etkilediğini açıklayarak vatandaşlara önlem almaları çağrısında bulundu. Zorlu hava şartları nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde ulaşım neredeyse imkansız hale gelirken, Noel kutlamalarından 1 gün önce 4 bin 500’den fazla uçuşun iptal edildiği ya da ertelendiği bildirildi.

Şiddetli fırtına şartları nedeniyle ülkede 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kentucky eyaletinde fırtına sebebiyle meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ölürken, 1 kişinin ise yetersiz barınma şartlarından dolayı hayatını kaybettiği açıklandı. Yaşanan kış fırtınasının şiddetini artırarak “Bomba Siklonu’na” dönüşeceği ve Kategori 2 fırtına seviyesiyle eşdeğer olacağı vurgulanırken, önümüzdeki pazar gününe kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN