Ülkenin hava durumu ikizler burcu gibi dengesiz ve kararsız! Batıda yağmur, Anadolu'da kar, doğuda güneş!

Ülkenin hava durumu ikizler burcu gibi dengesiz ve kararsız! Batıda yağmur, Anadolu'da kar, doğuda güneş!

Batı bölgelerinde beklenen kar bir türlü gelmezken, doğu bölgeleri bir süredir kar yağışı altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, önümüzdeki hafta İç Anadolu kentleri kar yağışı ve sisli günler yaşarken, kuzey bölgeleri sağanak yağış görülecek. İşte, Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

Yurt genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, önümüzdeki hafta 2-3 derece düşecek. Yetkililer, soğuk hava ve kar yağışıyla ilgili vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

turkiye-hava-durumu-tahmini.jpg

KAR VAR, SOĞUK VAR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu sene mevsimine göre karın azlığı kuraklık endişesi oluştururken, soğuk hava etkisini sürdürüyor. Karın olmadığı alanlarda su akıntıları ve araç camları buz tuttu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın az bulutlu ve açık geçeceği, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

bitlis-hava-durumu.jpg

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede öğle saatlerinde pastırma yazı yaşanırken, sabah ve gece saatlerinde soğuk hava etkili oluyor. Erzincan'da sabah işe gitmeden önce vatandaşlar araçlarını buz tutan camlarını kazıyarak yola koyuldu.

Bu sene bölgede kar yağışının az olması dolayısıyla birçok baraj ve gölette su seviyesi düştü. Yaşanan kuraklık nedeniyle göletlerin çekildiği ve çatlakların oluştuğu gözlendi.

bitlis-kar-yagisi.jpg

KAR YAĞIŞI VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

Bitlis ile Tatvan arasında bulunan Rahva'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaza bürüdü. Kar yağışı ve zaman zaman etkili olan sis nedeniyle yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşadı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı, 5 santimetreyi buldu. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının etkisini kaybettiğini, havanın mevsim normallerinde seyredeceğini belirtti.

Yağışın yerel olduğunu kaydeden yetkililer, yarından itibaren havanın parçalı bulutlu olacağını söyledi. Valilik de bölgede etkili olan kar nedeniyle sürücüleri uyararak yağışlı yerlerde daha dikkatli olmalarını istedi.

kayseri-kar-yagisi-trafik-kazasi.jpg

KAYSERİ'DE BUZLANMA VE SİS KAZALARA NEDEN OLDU

Sabah erken saatlerde etkili olan sis ve gizli buz, kazalara neden oldu. Develi ve Tomarza ilçelerinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Develi-Soysallı yolu üzerinde kamyonet şarampole devrilirken, Kayseri-Pınarbaşı yolu üzerinde de çok sayıda aracın karıştığı kaza meydana geldi. Ekipler, kazalara müdahale ederken, karayolları ekipleri ise yolda tuzlama çalışması yaptı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, meydana gelebilecek sis ve pus olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

kayseri-sis-trafik-kazasi.jpg

TRAKYA'YA KAR GELİYOR

Kırıkkale'nin 25 Aralık 2022 Pazar gününden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına girmesi bekleniyor.

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; 25 Aralık pazar günü yurdun Batı kesiminde yağış, iç kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

istanbul-karla-mucadele.jpg

İSTANBUL'DA KAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Geçtiğimiz yıla göre İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsim normali ve üzerinde seyrediyor. Bu haftaysa havalar geçtiğimiz haftalara göre soğudu kar için de İstanbul'da önlemler alınmaya başladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında AFAD'da kışa hazırlık toplantısı yapıldı. İBB tarafından belirli bölgelere karla mücadele için tuz kutuları konuldu ama İstanbul'da bir süre daha kar beklenmiyor. Aralık ayının başındaysa ticari araçlara zorunlu kar lastiği uygulaması başlamıştı.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

istanbul-5-gunluk-hava-durumu.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-5-gunluk-hava-durumu.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izmir-5-gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, bugün (24 Aralık 2022 Cumartesi günü) yurt genelinde yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu, batı ve güney kesimlerin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle sakin olacağı, zaman zaman kuzey yönlerden hafif eseceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

25 ARALIK 2022 PAZAR

25-aralik-2022-hava-durumu.jpg

26 ARALIK 2022 PAZARTESİ

26-aralik-2022-hava-durumu.jpg

27 ARALIK 2022 SALI

27-aralik-2022-hava-durumu.jpg

28 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA

28-aralik-2022-hava-durumu.jpg

29 ARALIK 2022 PERŞEMBE

29-aralik-2022-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE TÜM İLLER HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN