Bariyerler kesildi, çuvallar bırakıldı! Paniğe neden olan çalışmanın nedeni ortaya çıktı

İstanbul'da bazı yollardaki bariyerlerin kesilmesi ve üzerlerine çuval bırakılması merak uyandırdı. Araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler yavaşlayarak çuvallara bakmak isterken trafik yoğunluğuna neden oldu. Bariyerlerin kesilmesinin ve çuvalların nedeni daha sonra anlaşıldı.

Son yılların en sıcak aralık ayını geçiren İstanbul'da ocak ayında beklenen kar yağışı için hazırlıklar başladı. Geçen yıl ocak ve şubat aylarında yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda vatandaş yollarda zor anlar yaşamıştı. O görüntülerin bu yıl yaşanmaması için ekipler harekete geçti.

istanbul-kisa-hazirlik-3.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekipler; Basın Ekspres yolu, E-5 karayolu ve Beylikdüzü üzerinde bir çok nokta da bariyerleri keserek kar küreme araçlarının dönüş yapabilmesi için noktalar hazırlandı. Birçok noktaya da çuvallarla tuz bırakıldı.

KIŞ ŞARTLARINDA KULLANILACAK

İnsanlar rahatlasın artık diyen vatandaş Said Eroğlu, "Geçen senelerde sıkıntı çektiğimiz için düzenlemeler yapılıyor. Bazı yerlerde tuzlarda var bazı yerlerde yollarda açmışlar. İnsanlar artık rahatlasın" dedi.

istanbul-kisa-hazirlik-4.jpg

Tuzların her yerde olduğunu ama kış şartlarında kimler tarafından kullanılacağının bilinmediğini söyleyen bir başka vatandaş Halil Yıldırım ise şunları söyledi:

"Önemli olan tuzların konulması değil. Tuzların görevini yapabilmesi. Bir görevli olmadıktan sonra tuzlar olduğu yerde çürür gider. Hiçbir anlam ifade etmez.

Görüyoruz her yerde var ama kış şartlarından dolayı o nerede ne şekilde kimler tarafından kullanılacak o bilinmiyor. Görsel olarak duruyor sadece. Kar yağdığında göreceğiz ama bu İstanbul'da hiçbir şey yolunda gitmez. Tuzlar olduğu yerde erir."

istanbul-kisa-hazirlik-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN