Lapa lapa kar yağışı geliyor! Stratosferik darbe uyarısı! O tarihe dikkat: Yollar kapanacak Türkiye bembeyaz olacak...

Lapa lapa kar yağışı geliyor! Stratosferik darbe uyarısı! O tarihe dikkat: Yollar kapanacak Türkiye bembeyaz olacak...

Yeni yılın başlamasına günler kala soğuk hava dalgaları yurdu etkisi altına aldı. Pazartesi gecesi İstanbul'un bazı bölgelerinde yer yer yağışı görülmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü 22 ilde pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının yaşanmasının beklendiğini açıklarken İstanbul'da da kar yağışı önlemleri alındı. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kar yağışlarının yurdu etkisi altına alacağını vurgulayarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Sibirya soğukları Trakya üzerinden yurda giriş yaparken yılın ilk karı pazartesi günü Silivri'ye düştü. İstanbul'un bazı kesimlerinde kar yağışı yaşanacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken ve tahmininde haklı çıkan Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar yağışlarının yurdu etkisi altına alacağını vurgulayarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yurt genelinde etkisini gösteren soğul havalar İstanbullulara kar yağışının ne zaman yağacağını merak ettirirmiş ve 2022'nin bitmesine günler kala İstanbulluları 'kar heyecanı' sarmıştı. Pazartesi gecesi kentin bazı bölümlerinde yer yer kar yağışı görülmüştü.

1-007.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor. Ancak, yağışının pazar günü 22 ilde, pazartesi günü ise 28 ilde etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar ve pazartesi günü yaşanması beklenen kar yağışı konusunda vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pazar günü kar yağışı beklenen 22 il şöyle:

Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi günü kar yağışı beklenen 28 il şöyle:

Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.

İSTANBUL'DA KAR ÖNLEMİ

Pazar ve pazartesi günü İstanbul'da kar yağışı beklenmemesine rağmen kent genelinde havaların soğumasıyla birlikte kar önlemleri alındı. Kentte birçok yol kenarlarına tuz kutuları konuldu.

Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

"TÜRKİYE GERÇEK MÂNÂDA KIŞ'A GİRİYOR"

Kısa süre içerisinde yurt genelinde kar yağışı yaşanacağını öne süren Ökten, şunları söyledi:

"Türkiye gerçek mânâda Kış'a giriyor. Kasım ve Aralık aylarının Avrupa ve Abd için çok soğuk geçeceğini söylemiştik. Ocak ayından itibaren Mart sonuna kadar Türkiye soğuk tarafta kalacak. Stratosferik darbe de başlıyor. Soğuk ve kar yağışları Ülkemize atak üzerine atak yapacak...

Kıştan ümidim yok diyenlere şaşırıyorum. İstanbul'a 2012'de ilk Kar 14 Ocak'ta yağdı. 6 tane örtülük kar geldi. 2012 Kışından memnun olmayan yoktur sanırım. 2004'te ilk kar 8 Ocak'ta geldi. Bugün 24 Aralık ve veriler çok iyi geliyor. Az daha sabır..."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 ARALIK 2022 CUMARTESİ GÜNÜ

1.jpg

25 ARALIK 2022 PAZAR GÜNÜ

1-001.jpg

26 ARALIK 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

27 ARALIK 2022 SALI GÜNÜ

1-003.jpg

28 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN