Son dakika! Bilanço ağırlaşıyor: Gazze'de şehit sayısı yine arttı

Son dakika! Bilanço ağırlaşıyor: Gazze'de şehit sayısı yine arttı

Son dakika haberi... Gazze'de bilanço ağırlaşıyor, şehit sayısı yine arttı. İsrail'in acımasız saldırılarında şehit olanların sayısı 200'e çıktı.

Son dakika haberi... İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tablo giderek ağırlaşıyor.

Gazze'ye düzenlenen saldırılarda şehit olanların sayısı 200'e çıktı.

"SAATTE 3 ÇOCUK YARALANIYOR"

Öte yandan uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), geçen hafta Gazze'de 58 çocuğun saldırılarda öldüğünü belirterek taraflara 'acil ateşkes' çağrısı yaptı. 

Örgütten yapılan açıklamada, "Gazze'de 366'sı çocuk 1000'den fazla kişi de yaralandı. Bu, 14 Mayıs'ta İsrail ile Gazze'deki silahlı gruplar arasında tırmanışın başlamasından bu yana Gazze'de saatte neredeyse üç çocuğun yaralandığı anlamına geliyor. İsrail'in güneyinde de düzinelerce insan yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de devam eden duruma ilişkin uyarılara yer verilen açıklamada "Bombardımanlar devam ediyor. Sağlık tesisleri ve sivil altyapı, çok kısa bir süre sonra, önemli malzemeler ve acil tedavi sağlamak için gereken güçten mahrum kalabilir. Ayrıca, kritik hasta ve yaralı çocuklar tedavi için Gazze'den ayrılamıyor" denildi. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN