Bir devrin sonu… İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti!

Bir devrin sonu… İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden istifa etti. Boris Johnson yeni lider gelene kadar görevinin başında olacağını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Downing Street 10 Numara'daki evinden açıklamalarda bulundu.

Ülkesi ve ailesi için en iyi kararı aldığını belirten Johnson, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Johnson yeni lider gelene kadar görevinin başında duracağını da belirtti.

İşte Johnson'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM"

Benim işim, benim görevim, benim sorumluluğum sizlere karşı sözlerin yerine getirilmesiydi. Şu anda da çok mutluyum, gururluyum. Verdiğimiz sözler çerçevesinde Avrupa'ya ilişkilerimizi yeniden yapılandırmış olmaktan dolayı çok mutluyum.

Hastalık sürecinde gerçekleştirmeye çalıştıklarımız açısından da mutluyuz.

Putin'in saldırılarına karşı Ukrayna'da güçlü bir şekilde durduğumuz için mutluyum. Ukrayna'nın savunmasını güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Güçlü bir altyapı ve yatırım süreci yaratmaktayız.

"PARTİ'NİN KARARI YENİ LİDER"

"Muhafazakâr Parti’nin kararı bu partinin yeni bir liderinin ve dolayısıyla yeni bir başbakanın olması gerektiği yönündedir.

"İNGİLİZ HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM"

"Yeni lider görevine başlayana kadar, görevimde devam edeceğim.

Bu süreçte ekonomik olarak önemli adımlar atmaya çalıştık. Bu süreçte birçok farklı ve fikirle karşınızda olduk.

Bizler çalışma imkânları çerçevesinde zorlukların aşılması için görev yaptık. İnsanların üzerindeki vergi yüklerinin azaltılması konusunda adımlar attık. Şimdi yeni liderlik olacak ve sizleri desteklemeye devam edeceğim."

"BAZILARI RAHATLAYACAKLAR"

Bazı insanlar bu sürecin böyle olmasını bekliyorlardı, onlar rahatlayacaklar. Bazıları da hayal kırıklığına uğrayacaklar belki. Ama ben burada dünyadaki en iyi işi yaptığımı, en iyi görevi üstlenmiş olduğumu düşünüyorum.

Bütün İngiliz memurlara ve görevlilere teşekkür etmek istiyorum. Çok ciddi destekleri oldu. Ordumuza ve diğer tüm kamu kurumlarımıza ve dünyada görev yapan temsilcilerimize teşekkür etmek istiyorum. Herkese çok çok teşekkür etmek istiyorum.

"GELECEK BİZİM İÇİN ALTINDANDIR"

Başbakanlık süreci benim için çok önemli ve öğretici oldu. Britanyalıları çok sayıda soruna karşı birlikte çalışırken gördük.

Bugün zorluklar olsa da gelecek bizim için altındandır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN