İsrail saldırıları 4 hastaneyi devre dışı bıraktı

İsrail saldırıları 4 hastaneyi devre dışı bıraktı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklama "İsrail bombardımanında şu ana kadar 4 hastane hizmet dışı kaldı 14 sağlık merkezi elektrik kesintisi ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor" ifadelerine yer verdi.

İsrail, Gazze'ye yönelik acımasız saldırılarını 13 gündür sürdürmeye devam ediyor. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 3 bin 785 Filistinli yaşamını yitirdi.

Saldırılarında hastaneleri de hedef alan İsrail, kente gelen ilaç yardımlarının da önüne engel koymayı sürdürüyor. Geçtiğimiz gün DSÖ, bölgeye gönderilen ilaç yardımlarının İsrail tarafından dört gündür sınırda tutulduğunu aktarmıştı.

4 HASTANE DEVRE DIŞI

Son olarak kentin orta kesiminde, binlerce hastaya hizmet sunan Deyr el-Belah'ta yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi önemli ilaç ve tıbbi malzeme stokunun tükendiğini duyurdu. Hastane yetkilileri uluslararası kuruluşlara İsrail'in tıbbi malzeme girişine izin vermesi için müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı son açıklamayla facianın daha da büyüyeceğini gösterdi. Bakanlık açıklamasında "İsrail bombardımanında şu ana kadar 4 hastane hizmet dışı kaldı 14 sağlık merkezi elektrik kesintisi ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN