Rusya Ukraynalı askerlerin kışlasını vurdu: 'İntikam' adı altında yine katlettiler

Rusya Ukraynalı askerlerin kışlasını vurdu: 'İntikam' adı altında yine katlettiler

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın geçen hafta Rus kışlasına yaptığı saldırının "intikamını aldıklarını" söyleyerek, Ukrayna'nın kontrolündeki Kramatorsk kentinde bir askeri kışlayı vurup 600 Ukrayna askerini öldürüldüklerini iddia etti. Saldırının ardından açıklama yapan Ukraynalı bir yetkili ise, saldırıda herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın kontrolündeki Kramatorsk kentinde bir askeri kışlanın vurulduğunu ve 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Bakanlık, saldırının, Ukrayna'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırının "intikamı" olduğunu belirtti.

UKRAYNA YALANLIYOR

Rusya tarafından yapılan saldırı açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ukrayna'nın Donetsk bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kirilenko, Rus ordusunun Kramatorsk şehrine 7 füze attığını, ancak saldırıda can kaybının olmadığını belirtti.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA FÜZE SALDIRISI

Ukrayna ordusu, geçtiğimiz hafta, ABD'nin hibe ettiği HIMARS sistemi ile 18 füze fırlatmıştı. Füzeler Donetsk'te karargaha dönüştürülen bir okul binasına isabet etmişti.

Ukrayna tarafı ölü sayısını 400'den fazla olarak açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise ölü sayısını 89 olarak duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN