Ukrayna'da hezimete uğrayan Rusya varını yoğunu sahaya sürüyor: Yarım milyon kişi daha cephe yolunda

Ukrayna'da hezimete uğrayan Rusya varını yoğunu sahaya sürüyor: Yarım milyon kişi daha cephe yolunda

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, Ukrayna’dan flaş bir iddia geldi. Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya'nın ekim ayında çağırdığı 300 bin askere ek olarak bu ay 500 bin kişinin daha seferberlikle askere gönderileceğini iddia etti.

Ukrayna'nın askeri istihbarat şefinin yardımcısı olan Vadym Skibitsky, Rusya’nın yeni bir seferberlik ilan edeceğini açıkladı. Askere alınan kişilerin Ukrayna’nın doğu ve güneyinde ilkbahar ve yaz boyunca yapılacak Rus saldırılarında kullanılacağını da ekledi.

PUTİN ÖNCEKİNİ DE YALANLAMIŞTI

Rusya ikinci seferberlik iddialarını yalanlarken, Putin geçen ay yeni bir seferberlik çağrısı hakkında konuşmanın "anlamsız" olduğunu söyledi ve halihazırda seferberliğe katılanların yalnızca yarısının Ukrayna'ya gönderildiğini belirtti. Putin de dahil olmak üzere Rus yetkililer, daha önce eylül ayında “kısmi seferberlik” ilan etmeden önce seferberlik emri verme planlarını yalanlamıştı.

UKRAYNA’DAKİ RUS GÜÇLERİ İKİYE KATLANACAK

Ukrayna'nın iddia ettiği yeni seferberlikteki asker sayısı, Rusya genelinde protestoları başlatan ilk seferberlikten daha yüksek. Tahmin doğru çıkarsa, Rusya birkaç ay içinde savaş öncesi gücünü neredeyse ikiye katlamış olacak. Ukrayna askeri istihbaratı, şu anda Ukrayna'ya karşı 280 bin Rus kara askerinin konuşlandırıldığını söyledi.

‘RUSYA BU SEFER KAYBEDERSE PUTİN ÇÖKECEK’

Skibitsky, önümüzdeki altı ila sekiz ayı kritik olarak nitelendirerek, "Rusya bu sefer kaybederse, Putin çökecek" dedi. Ukrayna'nın son seferberlik dalgasının 15 Ocak'ta açıklanmasını beklediğini söyleyerek "Adam sayısına ve teçhizata önem veriyorlar ve bizi alt etmeyi umuyorlar" diye ekledi.

Emekli Rus albay generali ve Duma milletvekili Andrey Gurulyov, Moskova'nın önümüzdeki altı ay içinde ikinci bir seferberlik ilan etmesi için "hiçbir neden veya koşul" olmadığını söyledi. Gurulyov, askeri eğitim gören on binlerce askere atıfta bulunarak "Daha önce seferber olan herkes savaşa gönderilmedi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN