Suriye ordusundan İdlib’e saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

Suriye ordusundan İdlib’e saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti

Suriye ordusu ile İran destekli yabancı terörist grupların İdlib’in kent merkezine saldırı düzenlediği bildirildi. 8 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda 25 kişi yaralandı.

Suriye ordusuyla İran destekli yabancı terörist gruplar, günlerdir İdlib ve Halep’e karadan karaya atış yapılan silahlarla yoğun saldırı düzenlemeye devam ederken, son saldırıda, Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) görevlilerinden alınan bilgiye göre, İdlib kent merkezi 3, Keferlate 2, Termenin'de 2 ve Eterib ilçesinde 1 olmak üzere toplam 8 sivil yaşamını yitirdi, en az 25 sivil yaralandı.

yeni-proje-2-001.jpg

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, Suriye ordusu ve destekçilerinin son bir haftada, İdlib ve Halep'e düzenlediği kara ve hava saldırılarda ölü sayısı 36'ya, yaralılar da 211'e yükseldi.

İDLİB'DE SON DURUM

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Suriye yönetiminin kontrolünde olmayan alanda 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma karar aldı. Şam yönetimi, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara devam edip 4 bölgeden 3'ünü ele geçirip İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için ek mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da tekrar şiddetlendi. Türkiye ile Rusya'nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

yeni-proje-001.jpg

2017-2020 yıllarında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN