Suriye’de ABD/YPG konvoyuna intihar saldırısı

Suriye’de ABD/YPG konvoyuna intihar saldırısı

Suriye'nin Haseke ilinde, ABD askerleri ve terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir ABD askeri ağır yaralandı, teröristlerden ise 5 kişi öldü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şeddadi'de YPG/PKK'nın kontrol noktası olarak kullandığı bir alanda bombalı araç infilak ettirildi.

ABD askeri konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada, bir ABD askeri ağır yaralandı. 

19-01/21/abdsaldiriharita-d7or22tat02rumhugwmobw.jpg

Olayda, YPG/PKK'lı teröristlerden 5 kişi öldü. 

DEAŞ ÜSTLENDİ

AFP haber ajansı, saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

GEÇEN HAFTA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Geçen çarşamba, Münbiç'te ABD askerlerine yönelik bombalı saldırıda da 4 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

"EVE DÖNMEK İSTİYORUZ"

ABD Başkanı Donald Trump, son açıklamasında Suriye'de çok az sayıda DAEŞ mensubu kaldığını belirterek, "Rusya, İran, Suriye, Irak ve diğer ülkeler için DAEŞ'lileri öldürüyoruz. Artık bir noktada kendi insanımızı eve getirmek istiyoruz" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN