Taliban’dan Afgan kadınlara bir darbe daha: Burka zorunluluğu getirildi

Taliban’dan Afgan kadınlara bir darbe daha: Burka zorunluluğu getirildi

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban yönetimi, kadınların halka açık yerlerde burka giymesinin zorunlu olmasına karar verdi.

ABD'nin çekilmesiyle 2021 yılında Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban yönetimi, kadınların kıyafetleri hakkında yeni karar aldıklarını açıkladı. Taliban yetkililerinin yayınladıkları kararnameye göre kadınların burka giymesi zorunlu hale geldi.

Taliban ve Afganistan İslam Emirliği'nin üçüncü Yüksek Komutanı Hibetullah Ahundzade, başkent Kabil'deki bir törende Taliban yetkilileri tarafından yayınlanan bir kararnameye göre, "Geleneksel ve saygılı olduğu için bir çarşaf (baştan aşağı burka) giymeliler" dedi.

GÖZLER HARİÇ YÜZLERİ KAPATMALARI GEREKİR

Kararnamede, "Çok yaşlı veya genç olmayan kadınların mahrem olmayan erkeklerle (yetişkin yakın erkek akrabaları) tanıştıklarında tahrikten kaçınmak için şeriat hükümlerine göre gözleri hariç yüzlerini kapatmaları gerekir" ifadeleri yer aldı.

Ahundzade, kadınların dışarıda önemli bir işi yoksa "evde kalsalar daha iyi" olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN