'Tek yol bu' diyerek duyurdular... Tarihi köprü Jeff Bezos'un yatı için kaldırılacak

'Tek yol bu' diyerek duyurdular... Tarihi köprü Jeff Bezos'un yatı için kaldırılacak

Dünyanın en zengin insanı olmak için dönem dönem Elon Musk'la atışan Jeff Bezos, mega yatının geçmesi için Hollanda'nın tarihi Koningshaven Köprüsü'nün bir kısmı kaldırılacak.

Forbes'e göre Elon Musk'tan sonra dünyanın en zengin ikinci insanı olan Jeff Bezos, Hollanda'nın liman kenti Rotterdam'da 485 milyon dolar değerinde bir mega yaptırıyor. Fakat yatın 40 metre olan yüksekliğinden dolayı kentin tarihi Koningshaven Köprüsünün bir kısmı sökülecek.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA BOMBALANMIŞTI

Bezos’un 485 milyon dolarlık yatı, 1878’den kalma ve 1940’ta İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından bombalandıktan sonra yeniden inşa edilen ikonik Koningshaeven Köprüsü’nden geçemeyince köprünün orta bölümünün kaldırılmasına karar verildi.

bezos.jpg

"TEK YOL BU"

Rotterdam belediye başkanının sözcüsü yaptığı açıklamada, “Tek yol bu” dedi ve Bezos’un gerçekleştirilecek operasyonun faturasını ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

Yerel konsey, 2017’deki büyük bir yenilemeden sonra köprünün bir daha asla sökülmeyeceğine dair söz verdiği için, karar Hollanda’da tepki topladı. Belediye başkanlığı, teknenin inşasının ekonomik faydalarına ve istihdama vurgu yaparken, köprünün yeniden inşa edileceğine de söz verdi.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre; çelik kirişli köprünün orta bölümü, 40 metre yüksekliğindeki tekneye yeterli alan sağlamak için kaldırılacak. İşlemin birkaç hafta sürmesi ve bu yaz gerçekleşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN