Tel Aviv yönetiminden ırkçı slogan atanlara sert tepki: Yüz karası

Tel Aviv yönetiminden ırkçı slogan atanlara sert tepki: Yüz karası

İsrail Dışişleri Bakan Lapi, aşırı sağcı Yahudilerin 'bayrak yürüyüşü'nde attığı ırkçı sloganlara tepki gösterdi ve bu kişileri İsrail halkının yüz karası olarak niteledi.

Geçtiğimiz günlerde 12 yıllık Netanyahu dönemi resmen sona eren İsrail'de koalisyon iktidarı göreve başladı. Farklı görüşlerden 8 partinin bir araya gelerek oluşturduğu yeni hükümetin izleyeceği politika ise merak konusu.

Ülkede aşırı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda düzenlediği 'bayrak yürüyüşü' sırasında ırkçı sloganlar atanlar oldu. Bu durum İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid tarafından kınandı.

Lapid, sosyal medya sitesi Twitter'da yaptığı bir paylaşımda "Birinin eline İsrail bayrağını alıp diğer taraftan 'Araplara ölüm' diye bağırması anlaşılır şey değil. Onlar İsrail halkının yüz karasıdır" dedi.

Bir başka paylaşımında ise Lapid, yüyürüyüşü iyi bir şekilde yönettiği için İsrail İç Güvenlik Bakanı Omer Bar Lev'e teşekkür etti. Bununla birlikte "İsrail bayrağının nefret ve ırkçılığı çağrıştırdığı bazı radikallerin varlığı affedilemez bir durum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisi korumasında Şam Kapısı’nda toplanan yaklaşık 5 bin fanatik Yahudi, ellerindeki İsrail bayraklarıyla uzun bir süre gösteri düzenlemişti. Gazetecilere ve etraftaki bazı Filistinli gençlere de sataşan Yahudiler, ayrıca "Araplara ölüm" sloganları atmıştı.

Itamar Ben-Gvir ile Betzalel Smotrich gibi aşırı sağcı milletvekillerinin de aralarında bulunduğu fanatik Yahudiler, zaman zaman bölgede gerilimi artırmıştı.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin çevresinde, aşırı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda bayrak yürüyüşünü protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 33 kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN