Trump: Meksika ve Kanada'ya tarifeler 4 Mart'ta uygulanacak

Trump: Meksika ve Kanada'ya tarifeler 4 Mart'ta uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ve Kanada'dan ülkeye giren uyuşturucu akışının devam ettiğini belirterek, bu ülkelere yönelik tarifelerin 4 Mart'ta planlandığı gibi yürürlüğe gireceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika ve Kanada'dan ABD'ye uyuşturucu akışının sürdüğünü belirterek, bu ülkelere yönelik tarifelerin 4 Mart'ta yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Meksika ve Kanada'dan ABD’ye yönelen uyuşturucu akışının hala yüksek ve kabul edilemez seviyelerde olduğunu ifade etti.

Çin kaynaklı fentanil başta olmak üzere bu uyuşturucuların büyük bir kısmının yasa dışı yollarla ABD’ye ulaştığını vurgulayan Trump, sadece geçen yıl 100 binden fazla kişinin bu tehlikeli maddeler nedeniyle hayatını kaybettiğini, son 20 yılda ise milyonlarca insanın uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Uyuşturucu nedeniyle birçok ailenin parçalandığını ve mağdurların büyük acılar yaşadığını söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Bu belanın ABD'ye zarar vermeye devam etmesine izin veremeyiz. Bu nedenle, bu durumu sona erdirmek ya da ciddi şekilde sınırlandırmak adına 4 Mart itibarıyla planlanan tarifeler hayata geçirilecek. Aynı şekilde Çin’e de bu tarihten itibaren yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi uygulanacak. Karşılıklı tarife uygulamaları için belirlenen 2 Nisan tarihi ise geçerliliğini koruyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN