Trump’ın avukatı Giuliani’nin evinde Ukrayna araması

Trump’ın avukatı Giuliani’nin evinde Ukrayna araması

Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin New York'ta bulunan apartman dairesinde Ukrayna soruşturması kapsamında federal ajanlar tarafından arama yapıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani’nin Trump yönetimden Ukraynalı yetkililer için yasadışı lobi faaliyetleri yürütüp yürütmediği ile ilgili soruşturma kapsamında arama yapıldı.

Trump yönetimi döneminde New York federal savcıları, Giuliani ile ilgili arama emri talep etmişlerdi, fakat dönemin Adalet Bakanlığınca soruşturma engellenmişti. Ekim 2019'da ise ABD basını, New York federal savcılarının Giuliani'nin Ukrayna'daki ilişkilerine yönelik bir soruşturma kapsamında banka kayıtlarını incelediklerini bildirmişti.

BIDEN'I KARALAMAK İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Giuliani’nin, Trump döneminde 2020 Başkanlık seçimlerinde mevcut Başkan Joe Biden’ı karalamak ve Biden hakkında koz elde etmek için Ukraynalı yetkililere baskı yaptığı öne sürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN