Türk Lirası bir tarihi düşüşü de Mısır Lirası karşısında yaşadı!

Türk Lirası bir tarihi düşüşü de Mısır Lirası karşısında yaşadı!

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı 100 baz puan faiz indirim kararından sonra Türk Lirası hızla diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye başladı. Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybında bir ilk daha yaşandı. Devaülasyonun yaşandığı Mısır'ın para birimi de Türk Lirası karşısında, yüzde 20 değer kazandı.

Türkiye Merkez Bankası'nın aldığı 5. faiz indirme kararlarından sonra Türk Lirası hızla değer kaybetmeye devam etti. Dolar ve euro karşısında erimeye geçen Türk Lirası, diğer para birimleri karşısında da değer kaybetmeye başladı. Bu durumu fırsat bilen yabancılar ise alışveriş için Türkiye'ye akın etmeye başladı. Türk Lirası, tarihi bir düşüşe de Mısır Lirası karşısında yaşadı.

TÜRK LİRASI'NDA TARİHİ DEĞER KAYBI

1 Azerbaycan Manatı,9,82 Türk Lirası, 1 Gürcistan Larisi 5,38 Türk Lirası, 1 Bulgar Levası ise 9,67 Türk Lirası'na tekabül ediyor. Savaşın 10 yıldır devam ettiği Suriye Lirası ise Türk Lirası karşısında yüzde 20 değer kazandı. Tüm bunlar yaşanırken, Türk Lirası, Mısır Lirası karşısında yüzde 20 değer kaybıyla tarihi düşüşü yaşadı.

misir.png

DEVAÜLASYONA RAĞMEN DEĞER KAZANDI

Mısır, 2016 yılında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 3 yılda 12 milyar dolarlık kredi karşılığında şart koştuğu dalgalı kur rejimine geçişi kabul etmişti. Dalgalı kur rejiminden sonra Mısır Lirası, Amerikan Doları karşısında değer kaybetmeye başladı. Devaülasyonla mücadele veren Mısır Lirası, Türk Lirası karşısında tarihi bir değer kazandı. Türkiye Merkez Bankası'nın aldığı son faiz indirme kararından sonra Mısır Lirası, Türk Lirası karşısında yüzde 20 değer kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN