Türkiye'den Macron'a 'imam ve öğretmen' tepkisi

Türkiye'den Macron'a 'imam ve öğretmen' tepkisi

Macron'un Türkiye ve diğer yabancı ülkelerin imam ve öğretmen göndermesine son vereceğini açıklamasına Türkiye'den sert tepki geldi. TBMM Başkanı Şentop, "Darbeci Hafter'in dostu Macron'un sözleri ilkel bir İslam düşmanlığıdır" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "İslam'a dayalı bölücülükle mücadele" konuşmasında, yurt dışından gelen imam uygulamasına son vereceklerini açıklmasına, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop tepki gösterdi.

Şentop Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Darbeci Hafter'in silah tedarikçisi Macron'un 'İslami ayrılıkçılık' ile mücadele edeceğine dair sözleri ilkel bir İslam düşmanlığıdır" dedi. 

EN ÇOK TÜRKİYE'DEN GİDENLER ETKİLENECEK 

Bu karardan, Fransa'da çok sayıda camide görev yapan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı imamların ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin etkilenmesi bekleniyor.

20-02/19/1-1582109583.jpg

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mulhouse kentinde faaliyet gösteren dernek yöneticileriyle görüşmesinde, "Toplumun bir kısmı İslam adına yeni siyasi proje geliştirmek istiyor." ifadesini kullanarak, ülkede laiklik konusunda sorun yaşanmadığını ancak laikliğin bir dine karşı yapılacak "savaş" için araç olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

"Bizim düşmanımız ayrılıkçı fikirler, Fransa Cumhuriyetini terk etmek isteyenler ve yasalara uymayanlar. Bir din adına Fransa Cumhuriyeti ile bağın koparılmak istenmesi kabul edilemez. Bununla mücadele edilmesi gerekiyor." diyen Macron, İslam'ı hedef alan bir planı olmadığını dile getirdi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN