Uçakta hostesleri taciz eden yolcuya koli bantlı önlem: Koltuğuna yapıştırdılar

Geçtiğimiz yıl Frontier havayoluna ait bir uçakta uçuş görevlilerini taciz eden ve daha sonrasında başka bir uçuş görevlisini yumruklayan Maxwell Berry hakkında karar çıktı. Zapt etmek için koltuğuna bağlanan genç adam 60 gün hapis ve bir yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz ağustos ayında ABD'de ilginç bir olay yaşandı. Düşük fiyata sağladığı uçuşlarla tanınan ABD merkezli Frontier Airlines'ta Maxwell Berry adında genç bir adam, uçakta hostesleri taciz etmiş ve kendisini uyaran host'a da yumruk atmıştı. Yolcuyu bir türlü zapt altına alamayan görevliler, çareyi yolcuyu koltuğa bantlamakta bulmuştu. Mahkemeye taşınan olayın davası geçtiğimiz gün sonuçlandı, sanık Berry, para cezasına ve 60 gün hapis cezasına ek olarak bir yıl da denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

"UÇUŞ GÖREVLİSİNİ TACİZ ETTİ"

Polis tarafından tutulan tutanakta, 22 yaşındaki Maxwell Berry adlı yolcunun uçakta iki içki içtiğini ve bir yenisini sipariş ettiğini yazdı. İddialara göre o uçuşta, kendisini sakinleştirmek isteyen hosteslere yönelik çirkin hareketlerde bulunmuştu.

Olayların büyümesini ardından gömleğine içki döken Berry, uçak içinde bulunan lavaboya gitti ve çıktığında üzerinde gömleği bulunmuyordu. Üzerine bir şey giymesini söyleyen uçuş görevlisi, Berry'nin yeni bir gömlek almasına yardım etmesinin ardından, genç adamın çirkin davranışlarına maruz kaldı.

Uçağın içinde yaklaşık 15 dakika boyunca dolanan Berry, iddialara göre hosteslerden birine sarkıntılık etti. Edinilen bilgilere göre, yaklaştığı uçuş görevlisini taciz eden Berry ardından bir başka uçuş görevlisini daha taciz etti. Olayı gören bir host (erkek uçuş görevlisi) ise Berry'i izlemek ve uzaklaştırmak için yaklaştı. Polis raporuna göre Berry, yaklaşan host'a yumruk attı ve daha sonrasında zapt edilmesi adına yolcular ve uçuş görevlileri tarafından genişletilmiş emniyet kemeri ve koli bandı kullanılarak koltuğuna bağlanarak zararsız hale getirildi.

"AİLEMİN 2 MİLYON DOLAR SERVETİ VAR"

Berry ile ilgili başka bir detay ise genç adamın ailesinin ne kadar zengin olduğunu bastıra bastıra söylemesiydi fakat ailesinin bu kadar varlıklı olmasına rağmen kendisinin, Amerika'nın en ucuz havayollarından birinde uçması gözlerden kaçmadı.

"UÇAK İNDİĞİNDE TUTUKLANDI"

Uçak Miami Uluslararası Havalimanına indiğinde ise Berry adlı genç adam tutuklandı. Olayın videolarının da internette tepkilere neden olmasının ardından uçuş görevlileri büyük destek aldı.

WPLG gazetesinin yaptığı habere göre Berry, mağdur ettiği iki kişi ile olayın yaşanmasının bir yıl ardından geçtiğimiz salı gününde mahkemeye çıktı ve Berry suçunu kabul etti.

"YUMRUK YİYEN UÇUŞ GÖREVLİSİ: BENİM GÖREVİM BÜTÜN YOLCULARIN GÜVENLE SEYAHAT ETMESİNİ SAĞLAMAK"

Berry'nin yüzüne vurduğu host Jordan Galarza ise olay hakkında, "Benim herhangi uçaktaki bir rolüm, Berry de dahil olmak üzere yolcuların güvenle seyahat etmesini sağlamaktır." dedi ve koli bandı ile Berry'nin zapt edilmesi hakkında "Biraz barbarca görünüyor olabilir fakat oldukça işe yaradı ve bundan dolayı kimsenin canı yanmadı." yorumunu yaptı.

Şubat ayında suçunu kabul etmiş olan Berry ve avukatları, mahkemeden hapis cezası istemeyen bir mahkumiyet bildirisi yayınladı ve bu belgede "Max Berry, planlanmayan ve karmaşık olmayan bir şekilde işlenen kötü bir eylemde bulunan ve aslen iyi olan bir adamdır. Bu bir sapmadır" dendi.

"MAHKEME ÖZEL KOŞULLAR SAĞLADI"

Mahkeme tarafından özel koşullar sağlanan bu ceza, bazı kişiler tarafından "yeterli fakat gereğinden fazla olmayan" bu nedenle de uygun bir ceza olduğunu savundu. Bu bağlamda suçunu kabul eden Berry, her bir suçlama için altı aya kadar hapis cezası alabilecekken toplamda 1,5 yıl ve bir yıl da denetimli olmak kaydıyla salıverilebileceği anlamına geliyordu. Öte yandan ABC News'ün haberine göre mahkeme, Berry'e her işlediği suç için toplamda 5.000 dolar ceza verebileceğini, işlediği üç suç için toplamda 15.000 dolar para cezasına çarptırılabileceğini iddia etti.

Öte yandan mahkeme salı günü sonuçlandı ve Berry'nin 2.500 dolar para cezası ve 60 gün hapis cezasına, beraberinde de bir yıl denetim ile de serbest bırakılmasına karar verildi.

"ARTIK UÇAKTA NASIL DAVRANACAĞINI BİLİYOR"

Bir diğer yandan Berry'nin avukatı olduğu iddia edilen bir kişi Berry'nin yaptığı şeylerden çok pişman olduğunu ve bu olayı en kısa sürede arkasında bırakmak istediğini söyledi. Yaptıklarından utandığını da belirten Berry söylentilere göre bundan sonra uçakta nasıl davranacağını öğrenmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN