Ukrayna Rusya'yı topraklarından siliyor

Ukrayna Rusya'yı topraklarından siliyor

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa dair yapılan açıklamada, Ukrayna'nın 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya'nın ele geçirdiği toprak miktarının yaklaşık yüzde 54'ünü kurtardığını açıkladı. Rusya şu anda, Donbas ve 2014 yılında ilhak ettiği Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın uluslararası alanda tanınan bölgelerinin yaklaşık yüzde 18'inin kontrolünü elinde tutuyor.

İngiltere tarafından Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa dair son gelişmelere yönelik açıklama yapıldı. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa dair yapılan açıklamada, Ukrayna'nın 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya'nın ele geçirdiği azami toprak miktarının yaklaşık yüzde 54'ünü kurtardığını açıkladı.

Rusya şu anda, Donbas ve 2014 yılında ilhak ettiği Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın uluslararası alanda tanınan bölgelerinin yaklaşık yüzde 18'inin kontrolünü elinde tutuyor.

Rusya savaşın başladığı 24 Şubat'ta hızlı bir şekilde Ukrayna'da başkent Kiev dahil olmak üzere birçok kente girmişti. Savaşın ilerleyen zamanlarında geri çekilen Rus güçleri şu anda Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde ağırlık göstermekte.

SAVAŞ NASIL BAŞLAMIŞTI NE OLMUŞTU?

Ukrayna'daki Rusya yanlılarının kontrolündeki bağımsızlıklarını tek taraflı ilan eden Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlenmişti. Bölgelerdeki "seçim komisyonlarının" kesin olmayan verilerine göre, referandumlardan "Rusya'ya bağlanma" kararı çıkmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya bağlanma kararı alan bölgeler için düzenlenen törende, "Donetsk (DHC), Luhansk (LHC) Halk Cumhuriyetleri, Zaporijya ve Herson bölgelerinin halkı sonsuza dek bizim vatandaşımız oldular. Kiev rejimini düşmanlıkları derhal durdurmaya ve müzakere masasına dönmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KREMLİN DAHA FAZLA İLHAK DEMİŞTİ AMA...

Geçtiğimiz hafta Kremlin'den yapılan açıklamada ise Ukrayna’da daha fazla bölge ilhak etmeyi planlamadıkları belirtilmiş ve Sözcü Dmitriy Peskov "Gündemde böyle bir şey yok. Rusya’ya yeni katılan bazı bölgelerdeki işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi gerekiyor" sözlerini dile getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN